Chimichuri

Chimmichuri 2

Chimichuri

Er stond al een voorproefje op de Facebook Basket Delights pagina en het was de bedoeling om deze de volgende dag lekker op te eten en nog na te genieten van de voetbal wedstrijd Nederland – Argentinië. Uhmmm, ik had er even geen trek in.

Natuurlijk is dat een klein beetje onzin, dus met dit lekkere weer gaat vandaag de BBQ aan, want dat is met Chimichuri toch wel het lekkerst. Chimichuri is een frisse saus met rauwe paprika en pepers en je kunt het zo heet maken als je zelf wilt. Maar eigenlijk is het zonde om het heel heet te maken, want dan proef je de verse ingrediënten niet meer zo goed. Probeer een mooie balans te vinden tussen de groente, kruiden, pepers en de limoen. Laat de Chimichuri minimaal een nacht in de koelkast staan zodat alle smaken echt goed kunnen intrekken.

chimicuri

What’s in the Basket

1 kleine ui, heel fijn gesneden

0,5 of kleine rode punt paprika, heel fijn gesneden

0,5 groene paprika, heel fijn gesneden

1 rode peper, heel fijn gesneden

2 kleine groene pepers (of naar smaak), heel fijn gesneden

8 takjes verse blad peterselie, fijn gehakt

kleine handje verse koriander, blad en steel, fijn gehakt

1 a 1,5 dl olijfolie

50 ml  limoensap

0,5 el gedroogde oregano

0,5 el bruine suiker

3 tenen knoflook, heel fijn gesneden of geperst

zout en zwarte peper uit de molen, naar smaak

1. Was alle ingrediënten en snij ze super fijn met een een scherp mes. Mijn Global messen zijn hier echt onmisbaar. Hoe scherper je mes is, hoe fijner je kunt snijden. Ik heb de zaadjes van de pepers niet verwijderd, want de pepers die wij hier kopen zijn eigenlijk helemaal niet zo heet.

2. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.

3. Doe de saus in een mason jar of goed afsluitbaar bakje en laat minimaal een nacht in de koelkast staan. Ja, makkelijker wordt het niet hoor.

4. Proef voor het serveren de saus. Ik heb er nog het sap van 1 limoen bij gedaan. Juist die frisse smaak is zo herkenbaar. Schep een paar lepels Chimichuri over het vlees en smullen maar! A Hispanic Summer Delight! ♥

Chimichuri steak

De Chimichuri is heerlijk bij gegrild vlees, vis of kip, door de sla of gewoon met een stukje brood.

Chimichuri steak 2

 

 

 

 

 

Eén reactie

  1. Pingback: Vijf fantastische foodblogs om te volgen… en van te houden! | lieziepeasy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: