Summer Salmon Platter
Het heeft eventjes geduurd, maar daar ben ik weer! Nu het weer zich weer van de goede kant laat zien krijg ik meteen zin in zonnig eten. Vandaar deze lauw warme salade van citroen geroosterde zalm met lekkere voorjaarsgroenten en verse kruiden met een kleine Griekse twist. Hij doet het ook heel goed als zomerse weekend lunch voor 4 personen. Houd dan dezelfde hoeveelheden aan, wit wijntje erbij en enjoy! Nou, dat lijkt mij geen moeilijke opgave.
What’s in the basket
2 personen
Voor de vis:
2 moten verse zalm zonder huid, elk ongeveer 125gr
2 tl citroen zest
1 tl verse oregano, fijn gehakt
2 takjes dille
1tl grof zeezout
Zwarte peper uit de molen, naar smaak
3 el goeie olijfolie
1 gerookte paprika uit pot, in reepjes gesneden
Voor de salade:
300 gr kleine krieltjes, gehalveerd
10 groene asperges, verwijder 2cm van onderkant
1/4 teentje knoflook, optioneel
4 el olijfolie
sap van 1 citroen
1,5 tl honing
1tl Dijon mosterd
zeezout, naar smaak
Zwarte peper uit de molen, naar smaak
4 takjes dille, gebruik alleen het blad
1/2 Romaine sla
2 el feta, verkruimeld
- Verwarm de oven voor op 200C
- Was de aardappeltjes en halveer ze. Was de asperges en verwijder het onderste deel. Leg de aardappeltjes op een bakplaat met de olie, knoflook, zout en peper en bak ze tot ze goudbruin zijn en zet apart.
- Blancheer de asperges kort, ongeveer 1 minuut. Laat ze uitlekken en zet apart.
- Verlaag de oven temperatuur naar 160C. Doe de olijfolie, citroen zest, oregano, dille zout/peper in een ovenschaal en roer door elkaar. Wrijf de zalm er goed mee in. leg de paprika reepjes om de zalm. Bak de zal ongeveer 20 minuten.
- Leg de asperges bij de aardappeltjes en zet na 15 minuten in de oven bij de zalm.
- Na 20 min is de zalm klaar. Hij moet niet helemaal door en door gaar zijn, maar als je dat wilt moet het nog 5 min langer. Iedere oven is anders dus check het goed.
Ondertussen maak je de salade:
Klop citroensap, Dijon mosterd, honing, zout/peper, dille door elkaar. Giet langzaam de olijfolie erbij.
Snij de sla in reepjes en meng deze met de helft van de dressing op een schaal.
Meng de andere helft van de dressing door aardappeltjes en de asperges. Meng het gewoon met je handen en verdeel het over de Romaine sla. Breek de zalm erover en maak af met de rode paprika reepjes en verkruimelde feta.
Zet de grote schaal op tafel, vul de glazen met wjjn en geniet van deze Summer Salmon Platter Delight!♥