Bang Bang! Chicken
Een borrel met nootjes en chips…. er is eigenlijk niets mis mee, maar met een zelf gemaakte snack maak je echt het verschil. En omdat je het snel moet kunnen maken is het niet al te moeilijk. De saus maak je van te voren en kun je weken goed bewaren in gesloten pot… mits je het zo lang kunt bewaren, want deze saus is echt een toppertje. Nu als dip bij de krokante kip, maar het is ook heerlijk bij rauwkost of gebakken vis. Deze Bang Bang! saus maak je zo pittig als je zelf nodig vindt. De verhouding in dit recept is lekker pittig en precies goed, maar ik laat aan jou over om naar eigen smaak misschien wel meer sriracha toevoegen voor nog meer vuur. Zet het bier en de witte wijn maar koud!
What’s in the Basket
125ml zonnebloem olie
250ml karnemelk
125gr bloem
80gr maïzena
1 ei
1 el sriracha saus, verkrijgbaar bij de Toko
500gr kipfilet, in kleine stukjes gesneden, niet groter dan 3cm
zout en zwarte peper
75gr Panko, verkrijgbaar bij de Toko
Koriander, fijn gesneden, optioneel
Bang Bang saus
3 el mayonaise
2 tl sriracha saus
1 tl mosterd
1 el honing
1. De saus: meng alle saus ingrediënten goed door elkaar en zet apart.
2. Snij de kipfilet in kleine stukjes van ongeveer 3 cm. Meng in een kom de karnemelk, bloem, maïzena, ei, sriracha, zout en peper.
3. Strooi de panko op een bord.
4. Verhit de olie in de pan.
5. Dip de kip stukjes 1 voor 1 door het karnemelk mengsel en rol daarna door de Panko. Druk de panko aan op de kipstukjes.
6. Bak de kip stukjes, 5 per keer, in de olie in 2-3 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
7. Leg de krokante kip op een schaal en besprenkel met de saus en wat koriander. Serveer meteen en zet de saus erbij.
Het jasje van de kip is verrassend crunchy. Zelfs na het opwarmen, dus hier absoluut geen laf melig korstje. Zet’m maar op je favorieten lijst en ik hef mijn glas witte wijn, Bang Bang! A Crunchy Spicy Delight!♥