Chocolate Delights Bars

Chocolate delights 1

Chocolate Delights Bars

Soms wil je gewoon snel even iets lekkers maken, maar heb je er tijdens je boodschappen geen rekening mee gehouden. Dan duik je de kasten in, kijkt je wat je in huis hebt en hopla! daar ontstaat soms echt een top lekkernij. Fruit, biscuits en chocolade zijn altijd een goeie combinatie en basilicum past fijn bij fruit. Ik geef toe dat dit niet de schoonheidsprijs verdient en nodigt misschien niet echt uit om het te proberen, maar laat je niet misleiden want deze Chocolate Delights Bars zijn gevaarlijk lekker. Een schaaltje van deze repen op tafel is dan ook echt een risico, want je blijft er van snoepen.

Chocolate ingredients

What’s in the Basket

155 gr pure chocolade

170 gr zachte boter

1 el rietsuiker

1 el Honing

2 sesam koekjes, bijv van Zonnatura of verkrijgbaar bij Biologische winkel

300 g volkoren biscuits

handje aardbeien, in stukjes gesneden

handje blauwe bessen

4 blaadjes verse basilicum

Vierkante schaal en bakpapier

1. Verwarm de chocolade Au bain Marie*. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je de boter toe en roer rustig door de chocolade. Doe dan de suiker en de honing erbij. Roer goed om. Zet de kom even apart.

8b000f3dcdd65393e194d00e853d7ba9

2. Verkruimel de biscuits fijn. Ik doe dat gewoon met mijn handen, zodat ze niet te fijn gekruimeld worden. Pak een paar biscuits en knijp je handen dicht. De sesam koekjes kun je met een deegroller fijn stampen, want deze mogen wel heel fijn worden.

3. Snij de basilicum blaadjes heel fijn. Voeg toe aan de chocolade samen met de biscuits, sesam koekjes en fruit. Met alles goed door elkaar.

chocolate delight prep

4.  Bedek de schaal royaal met bakpapier. Je krijgt dan later de koek makkelijk uit de vorm. Giet het chocolademengsel in de vorm, smeer alles mooi glad uit en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Ja, ik heb al aangegeven dat het er niet smakelijk uit ziet, maar negeer dat gewoon.

5. Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Pak de randen van het bakpapier en til de koek uit de schaal. Keer om en trek voorzichtig het bakpapier eraf. Snij er mooie repen van en serveer bij de thee en/of koffie of als dessert. Ik garandeer dat niemand er met zijn vingers vanaf kan blijven. A Dangerous Chocolate Delight! ♥

chocolate delight 2

Ik heb de witte en pure chocolade apart verwerkt, maar dat hoeft niet. Gebruik 1 soort of gebruik nog wat fijne stukjes witte chocolade die je samen met het fruit toevoegt. Ook lekker! Eigenlijk kun je eindeloos variëren en ingrediënten gebruiken die je zelf lekker vindt.

* Au bain Marie. Zet een pan een klein laagje water op het vuur en laat het net tot kookpunt komen. Zet vuur laag en zet er een iets grotere schaal in. De hitte van de stoom zorgt ervoor dat de schaal warm wordt en de chocolade smelt. Doe de chocolade nooit zo in een pan, want daar kan het niet tegen en gaat verbranden.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: