The Mexican Way

Corn Basket Delights

Gegrilde maiskolf – The Mexican way

Wie vindt een gegrilde maïskolf nou niet lekker! Bij een zomerse BBQ is het eigenlijk onmisbaar en vandaar dat we vaak gezellig met z’n allen gretig aan een stuk maïs zitten te knabbelen. Wil je een keer iets anders serveren, maak dan deze Mexicaanse maïskolven. Het is eigenlijk de 2.0 versie en omdat je bij een BBQ toch al niet op de calorieën let, kan dit er echt nog wel bij. Ik waarschuw je alvast, je eet je vingers erbij op! Nu alleen nog hopen dat het weer een beetje mee gaat werken….

Ingredients Basket Delights

What’s in the basket

4 hele maïskolven

100ml mayonaise

150ml zure room

1 ons parmezaanse kaas, geraspt

Chili poeder of paprika poeder voor de milde versie

2 limoenen

  1. De maiskolven eerst even 10 minuten koken voordat je ze op de BBQ legt. Dit gaat sneller en de maïskorrels blijven zacht en sappig. Of 5 minuten in de magnetron in een bakje met een bodempje water.
  2. Leg de maïskolven op de BBQ en gril ze rondom.

Grilled corn Basket Delights

3. Meng de mayonaise en de zure room door elkaar.

4. Als de maïs klaar is snij je de maïskolf in 2 of 3 stukken en smeer je de maïskolf in met de mayonaise mix. Strooi de geraspte Parmezaan erover en besprenkel met limoensap. Als laatste strooi je de chili/paprikapoeder erover.

Corn with mayo and chili Basket Delights kopie

Serveer met enkele limoenpartjes en aanvallen maar! A Mexican Summer Delight!♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: