Penne alla Bettalo
Dit gerecht hoort absoluut bij de zomer en is een must om eens te maken. Ik was op slag verliefd. Lunch, diner, picknick, warm of koud, het kan allemaal. Dit recept heb ik uit een oud Italiaans kookboek ‘Trattoria’ geschreven door Patricia Wells. Het recept is afkomstig uit La Vecchia Bettola, een lawaaiige fel belichte trattoria in Florence.
Hoe kan zoiets simples zo heerlijk zijn! Het geheime ingredient is…. jawel…wodka! Best vreemd voor een Italiaans gerecht, maar het is werkt waanzinnig goed in deze saus. Dit gerecht laat je absoluut glimlachen en gaat op de lijst favorieten. Ik weet het zeker! A true Italian Delight! ♥
What’s in the Basket
60 ml olijf olie
2 grote tenen verse knoflook
0,5 tl gedroogde chili vlokken, of naar smaak
2 blikken gepelde tomaten
paar takjes platte peterselie
500 gr Penne pasta
2 el Wodka
125 ml crème fraiche
zout, naar smaak
1. Doe de olie, knoflook, de verkruimelde chili vlokken en zout in een onverwarmde koeken pan. Fruit de knoflook op matig vuur tot het goudbruin is, maar niet donker bruin, ongeveer 2-3 minuten.
2. Doe de tomaten erbij en roer goed om. Laat zachtjes pruttelen en plet met een lepel de tomaten wat fijner. Kook 15 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout.
3. Ondertussen breng je een grote pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en roer de pasta los. Kook de pasta beetgaar en giet goed af.
4. Zet vuur op laagste stand. Doe de pasta terug in de pan en giet de tomatensaus erover heen.
Roer zachtjes de saus door de pasta. Voeg dan de 2 el Wodka toe en roer opnieuw. Voeg dan dan de crème fraiche toe en roer weer voorzichtig om. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat 1 – 2 minuten staan.
5. Voeg de peterselie toe en roer alles nog 1 keer zachtjes om. Traditioneel wordt er geen kaas bij dit gerecht geserveerd, maar ik vind wat Parmezaanse kaas over de pasta waanzinnig lekker dus negeer de traditie, oepssss!
Serveer met een lekkere rucola salade. Och och, ik kijk al weer uit naar de volgende keer dat ik het ga maken!
vanvond gemaakt en gegeten, mmmmm erg lekker Was een groot succes, dank
Sannie! x
Wat leuk Irma, ga je vast vaker maken! Heerlijk en makkelijk:-) X
Pingback: National Spaghetti Day |
Wat ziet het er weer lekker uit, en mooie foto’s!
Dank Roos. Ga zo ook naar je blog kijken:-)
Prachtige foto’s! Ben op slag hongerig…
Hi Annelies,
Echt een aanrader hoor:-)