Penne alla Bettalo

prep battalo

Penne alla Bettalo

Dit gerecht hoort absoluut bij de zomer en is een must om eens te maken. Ik was op slag verliefd. Lunch, diner, picknick, warm of koud, het kan allemaal. Dit recept heb ik uit een oud Italiaans kookboek ‘Trattoria’ geschreven door Patricia Wells. Het recept is afkomstig uit La Vecchia Bettola, een lawaaiige fel belichte trattoria in Florence.

Hoe kan zoiets simples zo heerlijk zijn! Het geheime ingredient is…. jawel…wodka! Best vreemd voor een Italiaans gerecht, maar het is werkt waanzinnig goed in deze saus. Dit gerecht laat je absoluut glimlachen en gaat op de lijst favorieten. Ik weet het zeker! A true Italian Delight! ♥

garlic 2

What’s in the Basket

60 ml olijf olie

2 grote tenen verse knoflook

0,5 tl gedroogde chili vlokken, of naar smaak

2 blikken gepelde tomaten

paar takjes platte peterselie

500 gr Penne pasta

2 el Wodka

125 ml crème fraiche

zout, naar smaak

1. Doe de olie, knoflook, de verkruimelde chili vlokken en zout in een onverwarmde koeken pan. Fruit de knoflook op matig vuur tot het goudbruin is, maar niet donker bruin, ongeveer 2-3 minuten.

sizling garlic

2. Doe de tomaten erbij en roer goed om. Laat zachtjes pruttelen en plet met een lepel de tomaten wat fijner. Kook 15 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout.

tomatos

3. Ondertussen breng je een grote pan met water en wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en roer de pasta los. Kook de pasta beetgaar en giet goed af.

4. Zet vuur op laagste stand. Doe de pasta terug in de pan en giet de tomatensaus erover heen.

battalo sauce

Roer zachtjes de saus door de pasta. Voeg dan de 2 el Wodka toe en roer opnieuw. Voeg dan dan de crème fraiche toe en roer weer voorzichtig om. Doe de deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat 1 – 2 minuten staan.

vodka

5. Voeg de peterselie toe en roer alles nog 1 keer zachtjes om. Traditioneel wordt er geen kaas bij dit gerecht geserveerd, maar ik vind wat Parmezaanse kaas over de pasta waanzinnig lekker dus negeer de traditie, oepssss!

penne alla bettalo

Serveer met een lekkere rucola salade. Och och, ik kijk al weer uit naar de volgende keer dat ik het ga maken!

  1. Pingback: National Spaghetti Day |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: