Gevulde vijgen met Bulgur Cranberry salade

 

Fresh Figs

Gevulde vijgen met Bulgur Cranberry salade

Dit heerlijke en prachtige gerechtje is ideaal als voorgerecht. Ik heb dit recept uit een kookboek dat Frans voor mij heeft meegenomen nadat hij in Tel Aviv was geweest. Dit kookboek, geschreven door Janna Gur, is een culinaire en culturele reis door Israël. De prachtige foto’s van gerechten, markten en producten zijn een lust voor het oog. De ingrediënten zijn puur en vers dus zorg ervoor dat je de beste verse ingrediënten gebruikt die je maar kunt vinden. Enjoy the Israëli Journey!

Prep Figs

What’s in the Basket

10 verse vijgen

Granaatappel siroop, verkrijgbaar bij de biologische winkels

100 gr bulgur

75 gr gedroogde cranberries

150 gr wortel, geraspt

2-3 verse koriander, gehakt

1 el sesam zaadjes, geroosterd

3 el pecan noten, gehakt

2 el granaatappel siroop

snufje zout, niet meer dan dat

1. Breng ruim water aan de kook en voeg de bulgur toe. Kook in max 5 minuten gaar en zet apart om af te koelen. Check de verpakking altijd, want de kooktijd kan nog wel eens verschillen.

prep

2. Snij en/of hak alle ingrediënten. Meng deze met de bulgur. Tot zover kun je dit van-te-voren voorbereiden, mits je de vulling in de koelkast bewaard.

3. Was de vijgen, halveer ze en lepen het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees meng je door de vulling.

4. Leg op ieder bord 2 halve vijgen en vul ze ruim met de vulling. Besprenkel de gevulde vijgen met de granaatappel siroop en serveer meteen.

stuffed figs

Zie daar een prachtig puur schilderijtje en ervaar deze culinaire reis. An Israëli Delight! ♥

Filled figs with bulgur salad

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Eat real food. Shoot that food.

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Playful Cooking

Just another WordPress.com site

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: