Gevulde vijgen met Bulgur Cranberry salade
Dit heerlijke en prachtige gerechtje is ideaal als voorgerecht. Ik heb dit recept uit een kookboek dat Frans voor mij heeft meegenomen nadat hij in Tel Aviv was geweest. Dit kookboek, geschreven door Janna Gur, is een culinaire en culturele reis door Israël. De prachtige foto’s van gerechten, markten en producten zijn een lust voor het oog. De ingrediënten zijn puur en vers dus zorg ervoor dat je de beste verse ingrediënten gebruikt die je maar kunt vinden. Enjoy the Israëli Journey!
What’s in the Basket
10 verse vijgen
Granaatappel siroop, verkrijgbaar bij de biologische winkels
100 gr bulgur
75 gr gedroogde cranberries
150 gr wortel, geraspt
2-3 verse koriander, gehakt
1 el sesam zaadjes, geroosterd
3 el pecan noten, gehakt
2 el granaatappel siroop
snufje zout, niet meer dan dat
1. Breng ruim water aan de kook en voeg de bulgur toe. Kook in max 5 minuten gaar en zet apart om af te koelen. Check de verpakking altijd, want de kooktijd kan nog wel eens verschillen.
2. Snij en/of hak alle ingrediënten. Meng deze met de bulgur. Tot zover kun je dit van-te-voren voorbereiden, mits je de vulling in de koelkast bewaard.
3. Was de vijgen, halveer ze en lepen het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees meng je door de vulling.
4. Leg op ieder bord 2 halve vijgen en vul ze ruim met de vulling. Besprenkel de gevulde vijgen met de granaatappel siroop en serveer meteen.
Zie daar een prachtig puur schilderijtje en ervaar deze culinaire reis. An Israëli Delight! ♥