Cajun style Chicken & Corn Salsa & Cornbread

Salsa

Cajun Style Kip met Maïs salade en Maïsbrood

Eens in de zoveel tijd heb ik zin in Mexicaans eten en dat kan zowel in de winter als in hartje zomer zijn. Het is ook de enige keer dat ik de pot met kant-en-klare Cajun kruiden uit de kast haal. Ja… oepsss! Lekker met salade, kaas, een flinke lepel met zure room en oppeuzelen met je vingers. Tja, niet echt verantwoord, maar ach soms moet je dat ook lekker los laten.

Dit gerecht komt van Jamies 15 minute meals en zag het in één van zijn tv programma’s. Tijdens het maken liep het water in mijn mond dus aan de slag! Ipv de zoete aardappelpuree maak ik een maïsbrood erbij en ja, laat die 15 minuten maar gaan hoor. Ik red dat ook nooit! Het brood kun je eerder bakken, want dat blijft dagen lang vers.

What’s in the Basket

4 personen

Maïsbrood met Jalapeños pepers

175 gr grofgemalen maïsmeel

100 gr bloem

0,5 tl zout

0,25 tl baksoda

1 el bakpoeder

1 ei

20 gr suiker

75 ml plantaardige olie

75 ml karnemelk

6 Jalapeños pepers uit pot, verkrijgbaar bij supermarkt

3 el zachte boter

platte vierkante bakvorm

1. Verwarm de oven voor op 190C

2. Meng alle droge ingrediënten in een kom

3. Maak een beslag van karnemelk, olie, ei en suiker. Snij de Jalapeños pepers heel fijn en voeg toe aan het beslag. Meng de droge ingrediënten hier goed door heen.

4. Smeer de bakvorm lekker dik in met de boter en giet het beslag in de vorm.

5. Bak het brood 20-25 minuten in de oven mooi goudbruin. Als je niet zeker bent of het gaar is, prik je met een vork in het midden van het brood. De vork moet er schoon uit komen.

Salsa tomatoes

Salsa

4 maïskolven

Verschillende tomaten soorten, in stukjes gesneden

1 klein bosje verse koriander, grof gehakt

1 rode peper, heel fijn gesneden

2 bosuitjes, in fijne ringetjes

Halve rode ui, fijn gesneden

1 avocado

2 limoenen of 1 citroen, geperst

1,5 el extra virgin olijf olie

Corn on the cob

Kip
4 x 120g kipfilet

1 el Cajun kruiden, Verstegen te koop bij de Sligro

1 el polenta

Olijf olie

1 ons bacon

175 gr okra

20 gr feta kaas

1. Verwijder de haren van de maïskolven, was ze goed en ldep ze droog. Zet de grillpan aan en laat in 5 minuten de pan goed heet worden. Leg de maïskolven erop en draai ze regelmatig om tot ze rondom bruin geroosterd zijn. Op de BBQ kan ook, maar zo op de plaat gaat prima en sneller.

2. Leg de kip tussen bakpapier en sla de kip met een deegroller plat tot ongeveer 1,5cm. Meng de Cajun kruiden met de polenta en wentel de platgeslagen kip er goed in. Zout is niet nodig, want dat zit al in de cajun kruiden die ik gebruik. Check dat wel even, want dat is niet altijd het geval. Zet even apart.

3. Pak de maïskolf aan de bovenkant vast en snij met een scherp mes, van boven naar beneden, de maïs eraf. Dit moet soepel gaan, want als dat niet het geval is zit je te dicht op de kern van de maïskolf en dat is niet lekker. Doe de maïs in een kom en voeg de helft van de gehakte koriander, de rode peper, rode ui en bosui toe. Roer om. Voeg dan zout, limoensap en de olijfolie toe en roer goed om. De geroosterde maïskolven geven een heerlijke smaak en is niet te vergelijken met maïs uit blik.

4. Verhit een koekenpan met 2 el olie en bak de kip in 4 minuten gaar, goudbruin en knapperig. Doe de kip over in een schaal en hou ze warm.

5. Leg de bacon in dezelfde pan en zodra de bacon omkruld doe je de gewassen okra erbij.

6. Snij de kip in reepjes en leg op een platte schaal of plank met de okra, bacon en verkruimel de feta over de kip. Als laatste strooi de rest van de koriander erover. Serveer met de maïssalade en het maïsbrood.

Cajun Style 2

Ik geef toe, het zijn best wat ingrediënten en het is niet mijn meest delicate gerecht, maar de combinatie is super! Zet de grote schaal in het midden op tafel en geniet met je vrienden van dit heerlijke gerecht. Je mag met je vingers eten…….wij bleven er van snoepen………

Een Cajun Delight! ♥

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: