Pickled Red Onions
Vandaag een mini receptje, waar je lang plezier aan gaat beleven. Klaar in minder dan 10 minuten en weken lang houdbaar. Rauwe uien vind ik niet altijd even lekker, maar deze pickled uitjes zijn heerlijk. Doe de uitjes in een glazen weckpot of mason jar, want plastic absorbeert de smaak (bah) en azijn reageert op metaal dus dat is zeker niet aan te raden. Ik gebruik rode uien omdat deze zo’n fantastische kleur geven, maar zoete witte uien kun je hier ook zeker voor gebruiken.
What’s in the Basket
175 ml biologische appelazijn
1 volle tl rietsuiker
0,5 tl zout
1 rode ui, heel dun in halve ringen gesneden
Weckpot , Mason Jar of glazen pot met deksel, goed gewassen en uitlaten lekker, dus niet afdrogen.
1. Meng de eerste 3 ingrediënten in een kommetje. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn.
2. Snij de ui in dunne ringen. Leg de uienringen in een vergiet, giet er heel snel wat kokend water over en laat ze even uitlekken. Leg de uienringen met een schone tang in de weckpot en giet de appelazijn erover.
Dit is een basis receptje, maar je kunt er van alles aan toevoegen.
Optioneel:
1 kleine teen knoflook
6 groene peperkorrels
klein takje verse tijm
gedroogde chili vlokken, heb ik deze keer niet gedaan
Laat minimaal 1 uurtje koelen in de koelkast. Wees geduldig, want de volgende dag zijn ze veel lekkerder. Je kunt ze tussendoor even proeven en desgewenst zout of suiker toevoegen. De uitjes zijn 3 weken te bewaren. Lekker bij een salade, tussen een sandwich, bij gegrild vlees of vis, Indiase curry, balletje gehakt, hamburger en ga zo maar door.
Of breng een leuk kadootje mee als je bij vrienden gaat eten ♥
En dit alles met een uitje! An easy pickled Delight! ♥