Pickled Red Onions

 

red onion 2

Pickled Red Onions

Vandaag een mini receptje, waar je lang plezier aan gaat beleven. Klaar in minder dan 10 minuten en weken lang houdbaar. Rauwe uien vind ik niet altijd even lekker, maar deze pickled uitjes zijn heerlijk. Doe de uitjes in een glazen weckpot of mason jar, want plastic absorbeert de smaak (bah) en azijn reageert op metaal dus dat is zeker niet aan te raden. Ik gebruik rode uien omdat deze zo’n fantastische kleur geven, maar zoete witte uien kun je hier ook zeker voor gebruiken.

pickled red onions

What’s in the Basket

175 ml  biologische appelazijn

1 volle tl rietsuiker

0,5 tl  zout

1 rode ui, heel dun in halve ringen gesneden

Weckpot , Mason Jar of glazen pot met deksel, goed gewassen en uitlaten lekker, dus niet afdrogen.

1. Meng de eerste 3 ingrediënten in een kommetje. De suiker en het zout moeten geheel opgelost zijn.

2. Snij de ui in dunne ringen. Leg de uienringen in een vergiet, giet er heel snel wat kokend water over en laat ze even uitlekken. Leg de uienringen met een schone tang in de weckpot en giet de appelazijn erover.

Dit is een basis receptje, maar je kunt er van alles aan toevoegen.

pickled

Optioneel:

1 kleine teen knoflook

6 groene peperkorrels

klein takje verse tijm

gedroogde chili vlokken, heb ik deze keer niet gedaan

Laat minimaal 1 uurtje koelen in de koelkast. Wees geduldig, want de volgende dag zijn ze veel lekkerder. Je kunt ze tussendoor even proeven en desgewenst zout of suiker toevoegen.  De uitjes zijn 3 weken te bewaren. Lekker bij een salade, tussen een sandwich, bij gegrild vlees of vis, Indiase curry, balletje gehakt, hamburger en ga zo maar door.

Pickled red onionsOf breng een leuk kadootje mee als je bij vrienden gaat eten ♥

Pickled red onions present

En dit alles met een uitje! An easy pickled Delight! ♥

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Eat real food. Everyday. Mostly plants.

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Playful Cooking

Just another WordPress.com site

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: