Aziatische Kippenpootjes met Chilisaus
Yum, yum, yum, deze kippenpootjes zijn om je vingers bij af te likken! Lekker dopen in de saus tijdens de borrel en ook heerlijk met witte rijst en gewokte groenten. De saus kun je zo heet maken als jezelf wilt. Voeg eerst de chili vlokken toe en proef als de saus is afgekoeld. Als je van meer pit houdt, zoals wij, voeg je naar eigen smaak gewoon wat meer toe.
Drink, Dip, Eat, Love. A Sweet Spicy Delight! ♥
What’s in the Basket
1. Doe de geraspte gember, geperste knoflook, zout en peper in een kom en mix de ingrediënten.
2. Was de kippenpootjes en dep ze droog met keuken papier. Voeg ze toe aan de mix en hussel goed door elkaar. Bedek de schaal met plastic folie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
3. Voor de chili saus doe je de gember, bruine suiker, fijne suiker, soy saus en cider azijn in een steelpan en verwarm op matig vuur. Breng aan de kook en laat, met af en toe roeren, 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus dikker wordt. Voeg de chili vlokken en pinda’s toe. Laat nog even 5 minuten pruttelen. Zet apart om af te koelen.
4. Doe de bloem, mais meel en bakpoeder samen in een kom. Klop het eiwit op en voeg toe aan de bloem. Giet dan het water er geleidelijk bij en klop het mengsel mooi glad met de garde.
5. Verhit een grote pan met flink wat olie, ongeveer 3cm diepte.
6. Doop de kippenpootjes per 6 stuks in het beslag en leg ze voorzichtig in de olie.
7. Bak de kippenpootjes in 4-6 minuten goud bruin. Leg ze na het bakken op keuken papier, laat ze goed uitlekken en houd ze warm.
Serveer de warme kippenpootjes met deze heerlijke saus en garneer met flink wat bosuitjes en verse koriander. De saus kun je goed bewaren en gebruiken als wok saus voor groente en/of kip.
Yummmm, het water loopt mij weer in de mond! An Asian Sweet & Spicy Delight! ♥