Koolrabi salade

koolrabi

Koolrabi is een echte seizoensgroente en nu goed verkrijgbaar. Je kunt de groente koken, maar rauw vindt ik ze pas echt heerlijk. Het is fris, knapperig, beetje nootachtig en past heel goed bij de radijsjes. Ik gebruik een mandoline om flinterdunne plakjes te snijden, want het is lastig om met een mes zo dun te snijden. De mandoline gebruik ik in volle concentratie, want het blijft een eng ding…. Super scherp! Als je geen mandoline hebt snij dan de koolrabi eerst in kleinere stukken en snij er dan plakjes van of gebruik een vierkante rasp waarbij je de grofste kant gebruikt. De salade is heerlijk als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht met een stukje vis. Laatst heb ik deze salade als voorgerecht gemaakt met een klein stukje gegrilde zalm. Een groot succes, want het is mooi licht en het maakt de smaakpapillen goed wakker.

koolrabi salad ingredients kopie

What’s in the Basket

4 personen

2 koolrabi

8 radijsjes

0,5 appel, geraspt

1 teen knoflook, heel fijn gehakt

2 lente uitjes

rucola

1 takje verse munt, fijn gesneden

1,5 tl mierikswortel

125 ml yoghurt

50 ml crème fraîche

1 flinke el granaatappel siroop, biologische winkel

1 el citroensap

1 el extra vergin olijfolie

zout , zwarte peper uit de molen naar smaak

Mandoline voor mooie flinterdunne plakjes

1. Schil de koolrabi, halveer ze en rasp flinterdunne plakjes met de mandoline. Doe hetzelfde met de hele radijsjes en leg alles in een kom met ijswater.

Mandoline en veggies

2. Snij de bosuitjes en dunne ringen en hak de knoflook heel fijn.

3. Meng de volgende ingrediënten met de yoghurt: crème fraîche, mierikswortel, fijngesneden munt, granaatappelsiroop, citroensap, olijfolie, zout en peper tot een gladde dressing. Iets meer mierikswortel vind ik heerlijk, maar proef eerst voordat je iets gaat toevoegen. De granaatappel siroop zou je kunnen vervangen door appelsiroop (geen stroop) of maple syrup.

4. Rasp de appel op het laatste moment. Je kunt de appel ook even besprenkelen met wat vers citroensap. Dit voorkomt dat de appel gaat kleuren. Leg de rucola in een schaal of op bord en verdeel de koolrabi, radijs, appel en de bosui erop. Lepel de dressing over de salade en serveer de overgebleven dressing in een kommetje erbij.

koolrabi NL 2

De dressing is lekker licht, want er zit geen mayonaise in. Je kunt de dressing ook zonder de crème fraîche maken. Dat is ook lekker, alleen iets minder romig. Met een stukje zalm heb je een fantastische lunch of voorgerecht.

koolrabi lunch 2

A fresh salad Delight! ♥

Eén reactie

  1. Pingback: The Easter Table |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: