Left-Over Rijst salade

Rijstsalade

Left-over Rijst Salade

Dit is weer een gevalletje What’s lefts in the Basket. Soms kijk je in de koelkast en denk je dat het weer een wandeling naar de supermarkt wordt. Maar eigenlijk lag er van-alles-een-beetje in de groentela. Zo zonde om dat niet te gebruiken en in de prullenbak te gooien. We kennen het allemaal wel. Haal dan alles uit de groentelades en kijk wat je kunt combineren. Je zult zien dat je er dan echt wel iets lekkers van kunt maken. Dit had ik in huis en voilà, daar stond in korte tijd een zeer smaakvolle rijstsalade op tafel. Weinig ingrediënten en onverwacht zeer rijk van smaak. Heerlijk met een stukje vlees of vis.

What’s left in the Basket

2 rode puntpaprika’s, eventueel uit een pot als je echt geen tijd hebt

2 bosuitjes

1 blikje Bonduel linzen. (lekker makkelijk en wij vinden ze heerlijk)

2 takjes verse muntblaadjes

4 takjes basilicum

2 el gehakte platte peterselie (meer had ik niet)

2 el gedroogde cranberries

halve citroen

6 el Goede Olijfolie, ik gebruik de Siciliaanse olijfolie van Meeuwig&Zn

2 kopjes biologische ronde witte rijst, droge korrel.

Zwarte peper uit de molen en zout naar smaak

 

1. Zet de rijst op het vuur en kook deze gaar.

2. Was de paprika’s en snij ze in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika helften in vieren, in de lengte. Gril de paprika’s op een grill plaat of in hete koekenpan aan beide kanten bruin. Zet het vuur uit maar laat de paprika’s op de grill plaat liggen, dan worden ze nog iets zachter en zoeter.

2. Snij de bosuitjes in ringetjes en hak de munt, peterselie en basilicum fijn. Pak een grote kom en doe de ingrediënten erin. Voeg de linzen toe er roer voorzichtig om.

3. Snij de gegrilde paprika’s in stukjes en voeg samen met de cranberries toe aan de salade.

Rijst salade 2

4. Voeg eerst 4 el olijfolie, sap van halve citroen peper en zout naar smaak toe. Roer alles om. Voeg de helft van de rijst toe en roer om. Proef de salade en voeg dan naar smaak olijfolie, citroen, peper en zout toe. Dan nog wat rijst, maar zorg ervoor dat de verhouding tussen rijst en andere ingrediënten in balans blijft. De salade is glanzend en smeuïg. Voeg olijfolie toe als de salade niet smeuïg is.

Nou, makkelijker kan ik het niet voor je maken en het laat zien dat je toch met weinig ingrediënten heel veel smaak kunt creëren. Gelukkig is er nog wat over voor morgen, perfect voor de lunch. A Left-Over Delight! ♥

rijstsalde 3

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: