Makkelijke Nasi Gorèng

Fresh spices

Makkelijke Nasi Gorèng

Dit gerecht is hier in huis een favoriet, want het is namelijk ALTIJD Nasi tijd. En als je het al hebt gemaakt is het makkelijk en snel op te bakken, vandaar de titel ‘Makkelijke Nasi Gorèng’. Ik maak altijd voor minimaal 6 personen, want je kunt het prima van te voren maken als je bezoek krijgt of ik vries de porties in. Maar op de 1e plaats is het een heerlijk gerecht. Ik maak het dus vaak en het grappige is dat het iedere keer weer net iets anders smaakt. Als je net zo’n fan bent als wij dan zul je dat zelf ook merken, want dan ga je dit gerecht op een gegeven moment op gevoel maken en misschien wel aanpassen. In Indonesië wordt nasi gemaakt van de restjes, maar dat is niet het geval met dit recept. De kruiden zijn te koop bij de Toko en zelf ga ik graag naar de Peperbol op de Albert Cuyp. Daar haal je meteen grotere zakjes en ben je voor lange tijd weer helemaal voorzien.

spice basket

Ga vooral niet aan de slag met Conimex! Dat is echt een NO GO!

What’s in the Basket

600gr kipfilet

500gr rijst ( bijv Lassie, droge rijstkorrel)

1 ltr water

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook

2cm verse gember, geraspt

0,5 tl foelie (gemalen)

1 tl zwarte peper

8 kruidnagelen

1 el zout

1 el Ketoembar

0,5 el Djinten

1 afgestreken tl trassi (poeder)

1 el sambal (bijv van Toko Ramee, deze is erg lekker)

3 el Plantaardige olie of kokosolie

750gr gesneden nasi groenten

1 komkommer

3 eieren

Krupuk

Sáte saus van Ratu Culinair, verkrijgbaar bij de Toko

Grote wok of een diepe koekenpan.

1. Breng de pan met water aan de kook en voeg zout, peper, kruidnagelen en foelie toe. Leg de kipfilet erin en breng opnieuw aan de kook. Kook de kip ongeveer in 15 minuten gaar en laat afkoelen.

2. Verwijder de kruidnagelen uit de bouillon en kook de rijst in de bouillon gaar.

3. Pluk of snij de kip in kleine stukjes

4 . Snij de uien en de knoflook fijn en rasp de gember. Meng dit met de Sambal, Trassie, Djinten en Ketoembar.

Sambal Toko Ramee

Verhit de olie in de wok, bak dit mengsel kort aan en voeg de gesneden kip toe. Roer dit continue om, zoals je normaal ook doet met wokgerechten. De geur is fantastisch, al kunnen sommigen de trassi lucht niet waarderen. Laat je er niet door hinderen, want de trassi is onmisbaar in dit recept. Hou het vuur lekker hoog.

Nassi chicken

5. Voeg de gesneden groenten toe en schep dit goed door het kip mengsel.

Wok

6. Hierna bak je de rijst mee. Schep continue alles goed om en voeg eventueel nog wat olie als het te droog wordt. Proef of je er nog iets aan toe moet voegen zoals zout of sambal. Zet het vuur uit.

nassi

7. Kluts de eieren 1 voor 1 met klein beetje zout. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de omeletten aan beide kanten. Dat gaat heel snel. Snij de omelet in smalle reepjes en voeg deze toe aan de nasi.

8. Schil de komkommer in en snij in reepjes.

9. Nu gaan we lekker smokkelen. Ja dat doe ik soms gewoon, maar alleen als het echt lekker is hoor! Je kunt natuurlijk zelf pinda saus maken, maar bij de Toko kun je zakjes kopen van Ratu Culinair. Kokend water erbij en je hebt overheerlijke pinda saus. De zakjes hebben verschillende kleuren zoals rood (favoriet), geel en groen. Ik heb ze meestal standaard in huis. Niet twijfelen over de saus, want dit is echt heerlijk bij de nasi.

makkelijke Nassi

Serveer de komkommer, pindakaas en krupuk bij de nasi. En met een spiegeleitje erbij is het een echte Indo Classic Delight! ♥ Selamat Makan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: