Société Wunderbar Sateh Sunday

sateh Société Wunderbar

Sateh Sunday bij Société Wunderbar

Societe Wunderbar is sinds deze zomer één van de nieuwe Hotspots van Amsterdam. Voor wie het nog niet kent, het adres is Enge Kapelsteeg 3, een nauw straatje tussen de Kalverstraat en het Rokin. Het is een fijne plek met een goeie bar en waar Frits Berends de sterren van de hemel kookt,  muv de Sunday Specials. Dan is er bijv. Sunday Roast, Sunday Stew en afgelopen zondag was het Sateh Sunday. De broers Bedier de Prairie stonden deze keer zelf in de keuken. Er zijn weinig mensen die zelf Indisch koken, dus gaat men naar de Toko. Je moet dan wel weten waar de goeie zit en dat kan wel eens lastig zijn. Deze Sateh Sunday is een supertip, want hier wordt echt heerlijk gekookt door de 2 broers. Het 4-gangen menu is zelfs beter dan dat je kunt kopen in de meeste Toko’s. Ik mag zeggen dat ik als kenner wel weet waar ik het over heb:-)

Tja, en natuurlijk ben ik de keuken ingelopen om het recept te ontfutselen. Dat is mij dus niet gelukt ondanks dat ik de broers al jaren ken en tot mijn lieve vrienden mag rekenen. Nee, dit is een familierecept en dat blijft geheim. Hmmm, daar kon ik het mee doen. Gelukkig voor hen beiden kon ik het ze vergeven, want als snel was het smullen geblazen.Sajor Lodeh Société Wunderbar

Sajoer Lodeh in soep variant, geserveerd met de Home Made sambal, knapperige emping en rempejek! ♥

Sambal goreng telor

Sambal Goreng Telor met Peteh bonen. Yummm! ♥

Sateh Société Wunderbar 2

Buiten in de steeg werd de kip en varkens sateh op de BBQ gelegd.

Sateh Société Wunderbar 3

En dit is heerlijk genieten van een royaal bord met 6 stokjes Sateh! ♥

Dan heerlijk spekkoekijs! Helaas heb ik geen foto van het dessert.

Nu hopen dat deze Sateh Sunday terugkomt. Zo ja, dan laat ik het jullie weten via mijn Basket Delights Facebook pagina. Reserveren is een must! It’s a Wunderbar Delight! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: