Liebster Award

liebster-award-main-627x278

Bij wijze van uitzondering plaats ik een post over de Liebster Award, omdat ik het een heel sympathiek gebaar vindt. Zelf had ik er nog nooit van gehoord. Toch mocht ik hem deze week in ontvangst nemen. Het is een online award die bloggers aan beginnende bloggers geven om ze even in de spotlight te zetten en als aanmoediging om vooral te blijven bloggen.

Ik kreeg de Liebster Award van peggys pastime en voel mij zeer vereerd door de nominatie. Dank, dank, dank Peggy!

Peggy heeft 11 vragen opgesteld die ik zal beantwoorden en op mijn beurt zal ik ook drie blogs nomineren en ook voor hen 11 vragen opstellen. Zo komen wij en jullie meer over de bloggers te weten.

Nou, daar gaan we dan…..

1) Wat heeft je ertoe aangezet om een blog te beginnen ? Tja, dat is eigenlijk gewoon ontstaan. Koken is altijd een hobby geweest en ben vorig jaar foto’s gaan maken van gerechten die ik gemaakt had. Af en toe plaatste ik iets op Facebook en kreeg leuke reacties waardoor ik vanzelfsprekend op het idee kwam om een blog te maken. Het zat waarschijnlijk al lang in mijn gedachten en toen ik eenmaal begonnen was bleek het verslavend. Echt, ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.

2) Wat kan je absoluut niet missen in je keuken ? Goeie koksmessen. Hoe kun je zonder! Ik voel mij echt onthand als ik bij iemand anders in de keuken sta en geen goeie messen in de la heeft liggen.

kitchen 2

3) Heb je ooit al zware blunders begaan in de keuken ? Die kun je eigenlijk niet maken. Als iets niet mooi gelukt is dan weet je meestal wel waarom dat zo is. Volgende keer beter toch?

4) Welk restaurant staat nog op je verlanglijstje ? Dat lijstje is zo lang, maar als ik dan toch één restaurant moet benoemen dan is dat Noma in Kopenhagen.

5) Wat was tot nu toe je leukste culinaire ervaring en waarom ? De verschillende kookcursussen bij La Cuisine Francaise, toen de lessen gegeven werden door Pat van de Wall-Bake. Ik maak de gerechten nog steeds en zijn overheerlijk. En ja, de kookcursus op Bali. De geuren van alle verse specerijen, hemels!

6) Waar haal je zelf je inspiratie ? Uit magazines, van TV, internet, reizen en eigen fantasie.

7) Wat lust je absoluut niet en zal ook nooit verschijnen in een recept op je blog ?  Hersenen, tong, niertjes en zwezerik. Ik wordt al misselijk bij de gedachte.

8) Als je moet kiezen : voorgerecht of dessert ? Oeps, dat is lastig, want ik hou niet van kiezen, tja weegschaal als sterrenbeeld. Maar ja vooruit, bij deze kies ik voor het dessert.

9) Wat is je favoriete gerecht van je blog, wat zou je bij wijze van spreken elke dag kunnen eten ? De vragen worden steeds moeilijker te beantwoorden. Ik zou elke dag een Sunny Morning Egg (sunny-morning-egg) kunnen eten. Mijn favoriete gerecht is misschien wel de Parfait di Torrone (parfait-di-torrone) Waanzinnig lekker, maar wel een caloriebom! Ook vanwege de mooie foto. Die vind ik zelf erg goed gelukt.

Sunny Morning     Parfait di Torrone

10) Zondig je wel eens een beetje bij het koken, maw koop je wel eens iets in potjes / pakjes ? Ja natuurlijk zondig ik wel eens. Ik maak absoluut niet alles zelf, maar dan komt dat recept niet op de blog. Mijn favoriet kant-en-klaar product is is de saté saus van Ratu Culinair. Warm water toevoegen en Klaar is Kees, niets meer aan doen. En het is echt heerlijk! ♥

11) Heb je nog andere passies buiten koken ? Hardlopen, yoga, reizen, styling en mijn interieurlijn AAI made with love ♥

Ik geef de Liebster Award door aan deze 3 bloggers, Zij hebben alle-drie een uniek concept en waarbij het elke keer weer leuk is om de blog te bekijken.

http://www.foodloveandhappiness.nl

http://www.eatrunlove.nl

http://servewithcream.com

Mijn vragen voor de genomineerde bloggers.

1)Wanneer ben je gaan bloggen?

2) Hoe omschrijf je de stijl van je blog?

3) Noem 3 plaatsen op de wereld die je absoluut in je leven wilt zien.

3) Wat is je favoriete ingrediënt die je graag gebruikt in je gerechten

4) Mogen we een kijkje nemen in je keuken dmv een foto?

5) Wat is je beste gerecht dat je ooit hebt gemaakt?

6) Waar wordt jij nou blij van?

7) Wat is je favoriete quote?

8) Wat is het meest bizarre dat je ooit hebt gegeten?

9) Wat is je favoriete kookboek?

10) Wat is je favoriete keuken?

11) Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?

LOVE to cook, LOVE to eat, LOVE to travel, LOVE beautiful things & ENJOY the simple things in life. BASKET DELIGHTS

piones

  • Hi Chris,
   De kooklessen zijn echt fantastisch! Moet je doen hoor, daar heb je echt veel plezier van!
   En je de keuken, die is echt super. Dit is maar een klein hoekje. Hij is groter dan onze slaapkamer:-)

 1. Wat leuk om te lezen, de door jou ingevulde vragen. Wat een mooie, gezellige keuken heb je. En leuk om te lezen, die kooklessen. Ik zou er ook graag meer volgen, helemaal in het buitenland, lekker inspiratie opdoen.

  Heel erg lief dat je mij nomineert! Zoals je weet heb ik ‘em al meerdere malen mogen ontvangen en ingevuld, daarom zal ik de vragen ditmaal in een comment beantwoorden:

  1)Wanneer ben je gaan bloggen?
  Zo’n 2 jaar geleden. Ik was altijd al gek op koken en wilde hier meer mee. Een plek om het te verzamelen, een eigen plekje op het web. Wist ik veel hoe leuk bloggen was en wat voor wereld er in schuil gaat!

  2) Hoe omschrijf je de stijl van je blog?
  Ik heb geprobeerd een beetje een online magazine ‘feel’ neer te zetten met m’n layout. Verder is Food Love and Happiness een foodblog, waar ik vooral lekker doe wat ik zelf wil. Gerechten delen die mij aanspreken, de ene keer heel gezond, de andere keer toch echt bomvol alles wat slecht voor je is (maar oh zo lekker). Eten draait voor mij om genieten, gezelligheid, en delen. Ik richt mij ook graag op fun food en culinaire cadeautjes: eten wat er leuk uit ziet, leuk is om (met de kids) te maken en leuk is om cadeau te geven.

  3) Noem 3 plaatsen op de wereld die je absoluut in je leven wilt zien.
  Syndey, zonder twijfel op nr 1. Deze culinaire melting pot moet ik zelf ontdekken. Nr 2 is Japan. Ik ben gek op de Japanse keuken en aangezien het zo’n bijzonder land is, lijken me dit 2 mooie redenen om Japan te bezoeken. NY ben ik gelukkig al eens geweest, hier ga ik graag nog eens naar toe, maar als het gaat om nog te ontdekken bestemmingen zeg ik op nr 3 Brazilie. Die sfeer, die cultuur…geweldig lijkt het me.

  3) Wat is je favoriete ingrediënt die je graag gebruikt in je gerechten
  Oeh een lastige vraag…misschien heel simpel, maar dan zeg ik denk ik toch zwarte peper. Ik houd er van. Kijken we iets verder, houd ik ook wel van pittig, dus een lekker klein rood pepertje doet het ook goed. Citroen en limoen zijn ook favoriet. (ok ik kan niet kiezen)

  4) Mogen we een kijkje nemen in je keuken dmv een foto?
  Há dat had gemogen zou ik niet midden in een verhuizing zitten. In m’n huidige keuken ligt geen vloer meer, in m’n nieuwe appartement is de keuken nog niet volledig geïnstalleerd. Op m’n blog toevallig gister een foto van m’n nieuwe keuken geplaatst, dus leuk om even de link te plaatsen: http://www.foodloveandhappiness.nl/2014/02/mondays-favourites-27/. Ik heb de keuken in een huurappartementje gelukkig zelf uit mogen kiezen. De oven moet nog geïnstalleerd worden. Wat ik er daarna zo snel mogelijk neer zal zetten is m’n mooie witte Dille&Kamille weegschaal en het liefst een dienblad met verschillende perculatoren etc.

  5) Wat is je beste gerecht dat je ooit hebt gemaakt?
  Weer zo’n moeilijke! Ik ga maar uit van wat ik zelf heel erg lekker vind. Dat is toch wel m’n risotto met bloemkool en broodkruim als ik behoefte heb aan comfort food, m’n witte chocoladefudge wanneer je lichaam roept om chocolade of de soba noodles springrolls wanneer ik zin heb in iets gezonds.

  6) Waar wordt jij nou blij van?
  Creativiteit! Zelf lekker bezig zijn en hier van genieten, positieve reacties ontvangen op mijn creativiteit. Mijn lieve, creatieve vriendin bezig zien en horen en samen plekken bezoeken die onze creativiteit aanwakkeren. Mensen om me heen die lekker hun eigen ding doen, gaan voor hun eigen product en ook bewijzen dat er meer is dan de standaard ‘carrieres’ waarvan je altijd dacht dat je deze moet maken.

  7) Wat is je favoriete quote?
  “and those who were seen dancing were thought to be crazy by those who could not hear the music”

  8) Wat is het meest bizarre dat je ooit hebt gegeten?
  Ik eet niet zo veel bizarre dingen. Ik vind niet veel gek, maar zal niet zo snel insecten of ingewanden eten, of producten waar bloed in verwerkt zit. Het meest gekke wat ik ooit heb gegeten moet dan wel kikkerbilletjes zijn, hoewel ik ze heel normaal vond smaken.

  9) Wat is je favoriete kookboek?
  Jamie’s Italie inspireert me. De eenvoud en simpele smaken. Altijd toepasbaar, geen poespas. Verder kook ik voornamelijk vegetarisch, Vegalicious vind ik een fijn boek.

  10) Wat is je favoriete keuken?
  De Japanse, of Aziatische keuken. De eenvoud van de smaken, puur maar zo intens. Ongelooflijk lekker en tegelijkertijd zo gezond. Hier zou ik ook graag meer in leren. Ik ben altijd van mening dat die echte smaakbalans alleen bereikt wordt door de Japanner zelf. Ik heb er nog veel in te leren. De Italiaanse keuken komt op een nauwe 2e plek. Pure smaken, toegankelijke ingrediënten, voor ieder wat wils.

  11) Wat vind je ervan dat je genomineerd bent?
  Heel erg leuk, een lief gebaar! Altijd fijn als iemand weet te waarderen waar je mee bezig bent. Alle bloggers zullen weten hoeveel tijd en energie er in zo’n blog zit. Het is dan altijd leuk om te horen wanneer iemand jouw blog leuk vind om te bezoeken. De vragen zijn ook heel erg leuk, bedankt!

  Liefs, Danielle
  Food Love and Happiness

  • HI Danielle,

   Nou, wat ontzettend leuk dat je de vragen hebt beantwoord op deze manier! Echt een leuke manier om de mensen achter de blog te leren kennen.
   Je keuze voor de 3 plaatsen op de wereld is super. Brazilië is ook mijn favoriet. Wij zijn er al 4x geweest. De mensen, de muziek, de cultuur, wij voelen ons daar echt thuis. Qua eten moet je weten waar en wat, want het grappige is dat de Braziliaanse keuken mij niet echt lang boeit, oeps.
   De witte chocolade fudge klinkt goed, dus die ga ik eens maken. Ik zit nu een beetje in de chocolade mood:-)
   Veel succes met je nieuwe huis, maak er iets moois van, maar dat komt vast goed:-)
   Nogmaals dank en hebben vast nog online contact.

   Liefs,
   Sandra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: