Watermeloen Salsa

watermeloen salsa 2

Watermeloen Salsa

Met mooi weer wordt de BBQ massaal tevoorschijn gehaald en ik hoop dat we nog wat mooie dagen krijgen om hiervan te genieten. Dit recept past perfect bij een malse steak, pittig gekruide kip of geroosterde groente. Geen vette sauzen en verschillende soorten vlees waarbij je al genoeg hebt bij een eerste aanblik. Deze salsa is heerlijk fris en puur van smaak. Maak lekker veel, want je kunt hem zeker 24 uur bewaren. Je blijft ervan eten, dus het zal absoluut geen straf zijn om de volgende dag de salsa weer op tafel te zetten. En om het makkelijk te maken geef ik nog een suggestie voor de BBQ marinade. A BBQ Delight!

What’s in the Basket

4 personen

1 nectarine, in dunne partjes gesneden

2 zoet/zure jalapeño pepers, verkrijgbaar bij de supermarkt, in stukjes gesneden

1 eetl. rietsuiker

3 eetl. verse limoensap

2 theel. sinaasappel zest

2 theel. verse gember, geraspt

2 flinke stukken zoete watermeloen, in blokjes gesneden

1 kleine hand verse koriander,

1 kleine rode ui, fijngesneden

Roer de eerste 6 ingrediënten in een diepe kom rustig door elkaar: Laat 15 minuten staan. Voeg dan de watermeloen, koriander en rode ui toe. Schep alles goed om. Bedek de kom met folie en laat de salsa minimaal 1 uurtje in de koelkast staan om te koelen.

watermeloensalsa

Suggestie voor BBQ marinade:

1 kilo biologische kip/ longhaas/ entrecote

150 ml maple siroop

75 ml  Soja saus, (zout, bijv. van Kikkoman)

50 ml arachide olie

50 ml  verse limoensap

2 eetl. Worcestershire saus

2 eetl. verse gember, geraspt

3 teentjes konflook, fijn gesneden

1 verse rode peper, verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt

Meng alle ingrediënten goed en doe de marinade samen met het vlees in een plastic sluitzak. Laat 4-10 uur in de koelkast marineren.

Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je gaat grillen.

watermeloen salsa 3

Geef je voorkeur aan groente? Kies 3 soorten groente en evt haloumi (grilkaas). Snijd de groente in grove stukken en marineer met olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, verse knoflook en komijnpoeder of gedroogde rode peper. Dit hoeft niet lang te marineren.

Bewaar de salsa als je over hebt in een afgesloten plastic bakje. De volgende dag is het ook heerlijk om er van te snoepen als tussendoortje♥

Eén reactie

  1. Pingback: Citroensiroop – Foodblogswap | Blond met een groen geloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Eat real food. Everyday. Mostly plants.

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Playful Cooking

Just another WordPress.com site

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: