Watermeloen Salsa
Met mooi weer wordt de BBQ massaal tevoorschijn gehaald en ik hoop dat we nog wat mooie dagen krijgen om hiervan te genieten. Dit recept past perfect bij een malse steak, pittig gekruide kip of geroosterde groente. Geen vette sauzen en verschillende soorten vlees waarbij je al genoeg hebt bij een eerste aanblik. Deze salsa is heerlijk fris en puur van smaak. Maak lekker veel, want je kunt hem zeker 24 uur bewaren. Je blijft ervan eten, dus het zal absoluut geen straf zijn om de volgende dag de salsa weer op tafel te zetten. En om het makkelijk te maken geef ik nog een suggestie voor de BBQ marinade. A BBQ Delight!
What’s in the Basket
4 personen
1 nectarine, in dunne partjes gesneden
2 zoet/zure jalapeño pepers, verkrijgbaar bij de supermarkt, in stukjes gesneden
1 eetl. rietsuiker
3 eetl. verse limoensap
2 theel. sinaasappel zest
2 theel. verse gember, geraspt
2 flinke stukken zoete watermeloen, in blokjes gesneden
1 kleine hand verse koriander,
1 kleine rode ui, fijngesneden
Roer de eerste 6 ingrediënten in een diepe kom rustig door elkaar: Laat 15 minuten staan. Voeg dan de watermeloen, koriander en rode ui toe. Schep alles goed om. Bedek de kom met folie en laat de salsa minimaal 1 uurtje in de koelkast staan om te koelen.
Suggestie voor BBQ marinade:
1 kilo biologische kip/ longhaas/ entrecote
150 ml maple siroop
75 ml Soja saus, (zout, bijv. van Kikkoman)
50 ml arachide olie
50 ml verse limoensap
2 eetl. Worcestershire saus
2 eetl. verse gember, geraspt
3 teentjes konflook, fijn gesneden
1 verse rode peper, verwijder de zaadjes als je niet van pittig houdt
Meng alle ingrediënten goed en doe de marinade samen met het vlees in een plastic sluitzak. Laat 4-10 uur in de koelkast marineren.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je gaat grillen.
Geef je voorkeur aan groente? Kies 3 soorten groente en evt haloumi (grilkaas). Snijd de groente in grove stukken en marineer met olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, verse knoflook en komijnpoeder of gedroogde rode peper. Dit hoeft niet lang te marineren.
Bewaar de salsa als je over hebt in een afgesloten plastic bakje. De volgende dag is het ook heerlijk om er van te snoepen als tussendoortje♥
Pingback: Citroensiroop – Foodblogswap | Blond met een groen geloof