Red Sweet & Delicious Pasta
DIT moet je proeven! Ik had niet verwacht dat dit zo heerlijk zou smaken. Tomaten uit blik, geroosterd in de oven, klinkt niet zo heel spannend en lijkt een overbodige handeling. Toch niet, want groenten roosteren in de oven brengt altijd die lekkere zoete smaak naar boven en dat gebeurd hier ook. Het eindresultaat is lelijk te noemen, maar eenmaal door de pasta geroerd is het een fantastisch gerecht dat het hele jaar door prima gaat smaken. Zodra je een hap neemt hoor je de eerste tonen van de Italiaanse muziek al…. An Italian Delight!♥
What’s in the Basket
4 personen
platte oven schaal
2 blikken gepelde tomaten
2 tenen knoflook
50 ml olijfolie
takje verse rozemarijn
takjes vers tijm
10 blaadjes basilicum
Zout en zwarte peper uit de molen naar smaak
1 pak Spaghetti, de beste!
Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 145C.
1. Doe de gepelde tomaten in de ovenschaal en hou de saus apart (deze gebruik je niet in dit recept) Roer de olijfolie door de tomaten.
2. Verdeel de rozemarijn en tijm over de tomaten en strooi beetje zout en peper erover.
3. De knoflooktenen kun je in zijn geheel in de tomaten leggen of je hakt het fijn en verdeel de knoflook over de tomaten.
4. Zet de tomaten minimaal 90 minuten in de oven en roer af en toe om. De tomaten worden heel langzaam geroosterd en drogen een beetje uit, waardoor je een hele mooie intense smaakt krijgt.
5. Vlak voor dat je de tomaten uit de oven haalt doe je de basilicum erbij. Deze wordt namelijk zwart als je het eerder toevoegt en dat wil je niet. Verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
6. Gebruik de lekkerste spaghetti. Kook deze volgens de aanwijzing al dente en laat goed uit lekken. Roer de tomaten door de spaghetti en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
Mama Mia! Hoe lekker is dit!
* Je kunt de knoflooktenen ook in zijn geheel tussen de tomaten leggen. Als je de takjes kruiden verwijderd, knijp je de knoflooktenen uit en roer door de tomaten.
♥ Voor dit gerecht heb je een goeie oven nodig. Daarbij is elke oven weer anders. De oven staat voor dit gerecht altijd laag, dus wees niet ongeduldig. Je wordt absoluut beloond voor je geduld.
Wat is de lekkerste spaghetti
Hi Annette,
De lekkerste spaghetti is eigen altijd vers, maar er zijn ook hele goede gedroogde merken. Ik vind bijv het merk RUMMO heel erg lekker.
Is dit Annette van het HNB???:-)
Jaaaa!! Ik ben het! En het is zaaaalig, ik heb de verse spaghetti all’uovo van appie gebruikt, dit ga ik voorlopig iedereen voorschotelen die hier komt eten 🙂
Ha ha grappig en wat leuk dat je iets hebt gemaakt van de blog! Echt een super recept in valt zonder twijfel in de smaak bij de meeste mensen:-) XXX