Bloemkool Salade met geroosterde kikkererwten

Cauliflower chickpeas salad kopie_Snapseed

Bloemkoolsalade met geroosterde kikkererwten

Deze salade is perfect voor een lunch, maar met een stukje vlees, vis of kip erbij is hij ook heerlijk als avondmaaltijd. De ingrediënten zijn het hele jaar door verkrijgbaar dus ‘enjoy the whole year round’. De receptuur is vrij nonchalant. Zelf vind ik radijsjes heerlijk in de salade en heb daar meer van toegevoegd. Zelfs een appel of een sinaasappel erdoor zou heel goed kunnen en geeft het een zomers tintje. Maar goed dat is voor mij dan voor de volgende keer. Voor een gezellige diner party is het ideaal, want de salade kun je van te voren maken. Dus BBQ aan en genieten maar!

Cauliflower salad ingredients

What’s in the Basket

1 bloemkool, alleen de roosjes

1 blikje kikkererwten, drooggedept

4 radijsjes, heel dun gesneden

1 rijpe avocado, in stukjes gesneden

1 krop radicchio sla

Citroen zest en sap van 2 citroenen

1 el Dijon mosterd

0,5 el maple syrup

2 takjes munt, blaadjes fijn gehakt

2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden

1 klein handje gesneden bieslook

handje zonnebloempitten, geroosterd

Olijfolie

Chili poeder

zout en zwarte peper uit de oven

1 handje platte peterselie

bak rooster, bakpapier, food processor met mes

chickpeas

Verwarm de oven voor op 200C. Verdeel de kikkererwten over het bakpapier en bestrooi ze met wat citroen zest, chili poeder, zout, peper en 1 el olijfolie. Hussel goed door elkaar en zet de tray in de oven. Rooster de kikkererwten goudbruin en knapperig, ongeveer 15 minuten.

roasted chickpeas

Doe de bloemkoolroosjes in delen in de foodprocessor en pulseer tot je kleine kruimels hebt. Doe de bloemkool over in een grote schaal.

Meng de volgende ingrediënten door elkaar: citroen zest, citroen sap, 1 el water, Dijon mosterd, maple syrup, 4 el olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng door de bloemkool en proef. Voeg eventueel één van de bovenstaande ingrediënten toe, al naar gelang smaak.

chopped ingredients

Voeg de radijsjes, peterselie, mint, bosuitjes, bieslook en geroosterde kikkererwten toe en meng door de salade. Verdeel de avocado, geroosterde zonnebloempitten over de salade en strooi er nog wat peper en zout over. Leg de radicchio blaadjes als een cupje op een schaal en schep de salade erin. Perfect voor lunch!

Cauliflower chickpeas salad kopie_Snapseed

Of een stukje vlees vis of kip erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Ook goed houdbaar tot  de volgende dag. A whole year Delight!♥

Cauliflower salad

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: