Egg Clouds
Simpel, maar 4 ingrediënten, Lekker en wat ziet het er Leuk uit! Je maakt je ontbijt- of lunch tafel echt bijzonder met deze wolkjes van eitjes.
Dit kleine gerecht komt uit het boek The perfect egg. Een heerlijk boek met het ei in de hoofdrol en alleen maar mooie eiergerechten! A Spoon Fork Bacon Delight!♥
What’s in the Basket
4 eieren
1 el Parmesan vlokken
klein snufje zout
Zwarte peper uit de molen
Bakplaat en bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 170C. Leg bakpapier op de bakplaat.
2. Splits de eieren waarbij je voorzichtig de dooiers heel houdt. Zet de eierdooiers en eiwitten apart.
3. Klop de eiwitten met een garde of mixer tot zachte pieken in een schone kom. Voeg een klein snufje zout toe en klop even door. Spatel dan de Parmesan vlokken er voorzichtig door. Dus roer niet al te veel.
4. Maak 4 ronde wolkjes op het bakpapier en maak met een lepel een kuiltje in het midden. Leg er een dooier in.
5. Bak de wolkjes 8-10 minuten in de oven, voor een zachte ‘running’ dooier. Wil je een stevige romige dooier dan bak je ze 12-14 minuten. Wat zwarte peper erover en kijk, raak je daar niet van in de wolken?
Natuurlijk kun je ze nog meer aankleden met bijv bosuitjes, knapperige bacon, gegrilde paprika etc. Gewoon wat je lekker vindt, maar eigen is dat niet nodig, want dit eitje heeft een mooie subtiele smaak door de Parmesan vlokken. A Cloudy Delight!♥