La Grande Dame

La gRande Dame - Basket Delights

La Grande Dame

Meringues staan absoluut op mijn favorieten lijst. Op de blog staan er immers al 2 en ze zijn altijd een perfecte afsluiting van een feestelijk diner of lunch. Het is bijna Pasen en om het nog feestelijker te maken laat ik je zien hoe je een gevulde XL Meringue kunt maken ofwel mijn versie van de Pavlova. De zoete meringue en zachte romige vulling passen mooi bij de granaatappel en ze ziet er werkelijk prachtig uit.

eggs

What’s in the Basket

8-10 personen

Meringue:

4 eiwitten
225 gr witte basterd suiker
2 tl Maizena
1 tl natuur azijn

 

Vulling:

200gr mascarpone

200ml slagroom

2 zakjes vanille suiker

1 vanille stokje, zaadjes eruit gerist

granaatappel - Basket Delights

Granaatappelsiroop:

1 granaatappel

 

Topping:

1 Granaatappel

100 gr gemengde blanke amandelen en hazelnoten, geroosterd en gehakt

Pommesgranate - Basket Delights

1. Verwarm de oven voor op 175C.

2. Klop de eiwitten tot zachte witte pieken, voeg dan de suiker beetje voor beetje toe. Voeg dan de azijn en maïzena toe en klop tot het goed gemengd is en er stevige pieken ontstaan.

eggwhite

3. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en spatel de meringue in het midden. Vorm met een spatel een ronde cirkel en maak een kuil in het midden, waarbij je de bodem niet raakt. Met de bolle kan van een lepel veeg je van beneden naar boven zodat er op stevige pieken ontstaan.

pavlova

4. Zet de oven terug naar 100C en bak de meringue 1,5 uur. Doe dan de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen. Laat de oven deur dicht, ook al ben je nieuwsgierig. Door het openen van de deur kan de meringue door het temperatuurverschil scheuren of inzakken. Je kunt de pavlova gerust een nachtje in de oven laten staan. Door de lage temperatuur krijg je een knapperige korst en een mooie fluweel zachte binnenkant.

5. Granaatappel siroop: Halveer de granaatappel en leg in je hand met de pitjes in de handpalm. Klop met een houten lepel de pitjes uit de schil. Na een tijdje kloppen kun je de schil omdraaien waardoor je de rest van de pitjes eruit kunt halen. Doe de pitjes in een zeef en druk met een houtel lepen of citroen pers door de zeef.

pommesgranate juice - Basket Delights

6. Klop de slagroom op en voeg de mascarpone, de suiker en vanille zaadjes toe en klop tot een mooie stevige luchtige massa.

7. Til de meringue voorzichtig op en trek voorzichtig het bakpapier eraf en leg op een passende schaal. Je ziet dat er bij mij ook een barst is ontstaan, dus wees geduldig en voorzichtig. Vul de meringue en garneer met de gehakte nootjes, granaatappel pitjes en verse granaatappelsap.

La Grande dame - Basket Delights

De Meringue kun je een dag eerder maken. Het vullen doe je vlak voor het serveren en als je alles hebt voorbereid is dat zo klaar, maar vul de brosse meringue met beleid. Dit is een echte showstopper en bij de eerste happen zullen de gesprekken verstommen en hoor je niets anders dan mmmmmm mmmmmm ………………

la grande dame - Basket Delights

Meringue was één van de favorieten van mijn vader. Ohhhh, wat zou hij van deze mooie La Grande Dame genoten hebben, maar iets in mij zegt dat hij ergens lekker mee geniet, dus Pap deze is opgedragen aan jou. My Dad’s Delight!♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: