Wortel Avocado Salade & Citrusdressing

Sandra Verbaas: Wortel avocado salade

Wortel avocado salade & citrusdressing

Worteltjes vind ik meestal niet zo lekker als ze warm zijn, maar dit gerechtje vaagt die mening in 1 keer weg. De citrusdressing maakt het lekker fris en past heel goed bij de lauw warme wortels. Samen met de knapperige zonnebloem- en sesamzaadjes, zachte avocado en de romige crème fraîche is het echt smullen. Voor mij is het een absoluut blijvertje. Dit gerecht komt uit ‘Serious Eats’, maar wel aangepast naar mijn smaak. Ik hou van een volle smaak en de dressing daarop aangepast. A perfect Delight! ♥

ingredients Salad

What’s in the Basket

Voor 4 personen

4 paarse wortels

4 gele wortels

8 oranje wortels

1 sinaasappels

1 citroen

1 avocado, stukjes

mix van microgreens

4 el crème fraîche, optioneel*

2 el geroosterde zonnebloemzaden

2 tl geroosterde sesamzaad

1 tl komijnzaad (of gemalen djinten)

1 teen knoflook, uitgeperst

1 tl verse tijm

snufje zout

8 el mooie olijfolie

1 tl rode wijnazijn

Chili vlokken naar smaak ( wees er voorzichtig mee)*

Gemalen zwarte peper uit de molen

1 el rietsuiker

 

  1. Verwarm de oven voor op 225C en maak de wortels schoon. Snij ze in de lengte door vieren. Doe ze in een pan met koud water, voeg snufje zout toe en kook ze max 5 minuten. (wortels moeten onder water staan) Spoel ze dan meteen af met koud water en laat ze uitlekken. Kook de paarse wortels apart anders worden alle wortels paars.
  2. Halveer de sinaasappel en citroen. Knijp een halve sinaasappel en citroen uit en giet in de blender. Voeg komijn zaadjes, knoflook, tijm, 2 el olijfolie, rode wijn azijn, chilivlokken en mix tot een mooie gladde dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe
  3. Leg de wortels op een bakplaat en giet de dressing erover. Hussel de dressing goed door de wortels. Ik heb hierbij ook de paarse wortels apart op het bakblik gelegd. Leg andere helft van sinaasappel en citroen erbij. Zet 10 minuten in de oven of tot dat de wortels wat bruine plekjes hebben. Laat ze dan wat afkoelen.
  4. Knijp het sap van de gegrilde sinaasappel en citroen uit in een klein kommetje. Voeg 6 el olijfolie en suiker toe. Klop goed oor elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de wortels op de borden en leg er de stukjes avocado op. Leg daarop de microgreens en doe op elk stukje avocado een klein toefje crème fraîche. Lepel dan de dressing over de salade en strooi de sesam- en zonnebloemzaadjes erover. De overgebleven dressing kun je er nog naast serveren.

carrot avocado salad 3

* Je kunt de crème fraîche ook weg laten, maar ik ben veel te veel een lekkerbek om dat weg te laten.

* Doe voorzichtig met de chilivlokken, begin met een klein beetje en proef dan of je meer wilt toevoegen.

A perfect healthy Delight! ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: