- Ze zijn te lekker! zeker met een hele sterke espresso mmmmm….
- Kost weinig tijd om te maken
- Je kunt ze van te voren maken, want zijn een paar dagen perfect houdbaar
- Super zoetigheid voor de kerstbrunch of als kerst dessert en zoals eerder aangegeven …. no stresss
- De caramel saus kun je weken van te voren maken (is maanden lang houdbaar, mits goed afgesloten in gesteriliseerde pot)
- De caramel saus is heerlijk te gebruiken als je koekjes gaat bakken, bij ijs of bij de zachte cheese cake, zie recept via deze link.
Maak ik het nu te moeilijk voor je. Nee hoor, maak gerust de karamel op een rustige avond en laat die lekker in de koelkast wachten tot dat je het kunt gebruiken. Dat komt helemaal goed!
Bakpapier en plat bakblik of rooster
1. Verwarm de oven voor op 150C.
2. Doe de eiwitten in een schaal en klop met de mixer totdat er stevige pieken ontstaan.
3. Voeg de basterdsuiker, lepel voor lepel om de 30 sec toe. Als alle suiker is toegevoegd klop je nog 6 minuten door tot de eiwitten stijf en glanzend zijn.
4. Schraap met een zachte spatel langs de zijkant van de kom en voeg de azijn toe. Klop dan ongeveer nog 2 minuten door tot een mooi glanzende massa.
5. Leg bakpapier op het rooster of bakblik. Gebruik een grote eetlepel en schep een flinke lepel op waarbij je met een andere lepel de eiwitten op het papier legt. Je duwt als het ware het eiwit van de lepel af. Maak ronde toetjes en zorg dat er ruimte tussen zit.
6. Op iedere merengue leg je een theelepel karamel saus en met een dun mes maak je rondjes waardoor de saus ook naar de zijkanten wordt verdeeld. Een paar rondjes draaien is genoeg!
7. Strooi op iedere merengue een paar korrels zeezout, dus dat is heel weinig, maar meer dan genoeg. Verlaag de oven naar 120C en bak de merengues 30 minuten in de oven. Zet de oven na 30 minuten uit en laat de merengues nog 30 minuten in de oven staan. Laat de oven absoluut dicht, want als je die open te vroeg open doet klappen de merengue in elkaar.
De merengues zijn zeer bros, m.a.w. handle with care! Serveer ze op een mooi bord en laat je gasten genieten. Misschien moet je het recept verdubbelen als je weet dat er veel zoetekauwen aanwezig zijn! Ze zullen je dankbaar zijn…A super sweet Delight! ♥
Dankjewel Kimo!
Jammie, dit ziet er heel lekker uit.