Merengues & gezouten Caramel

Merengues salted caramel
Merengues & Salted Caramel
Je moet wel een zoetekauw zijn om van deze lekkernij te kunnen genieten, maar aangezien ik dat zo op zijn tijd ben, is dat helemaal geen probleem. Er staat immers al een andere variant op de blog. Deze combinatie heb ik geleend van Donna Hay en omdat ik nog een pot caramelsaus in de koelkast had staan had ik in een mum van tijd een paar prachtige exemplaren klaar. A Golden Delight!♥
Ja, het is suiker en suiker maar hier zijn een paar goede redenen om deze merengues te maken:
  • Ze zijn te lekker! zeker met een hele sterke espresso mmmmm….
  • Kost weinig tijd om te maken
  • Je kunt ze van te voren maken, want zijn een paar dagen perfect houdbaar
  • Super zoetigheid voor de kerstbrunch of als kerst dessert en zoals eerder aangegeven …. no stresss
  • De caramel saus kun je weken van te voren maken (is maanden lang houdbaar, mits goed afgesloten in gesteriliseerde pot)
  • De caramel saus is heerlijk te gebruiken als je koekjes gaat bakken, bij ijs of bij de zachte cheese cake, zie recept via deze link.

Maak ik het nu te moeilijk voor je. Nee hoor, maak gerust de karamel op een rustige avond en laat die lekker in de koelkast wachten tot dat je het kunt gebruiken. Dat komt helemaal goed!

ingredienten merengue kopie
What’s in the Basket
Merengues
8-10 stuks
4 eiwitten
220 gr witte basterdsuiker
1 tl witte azijn
2 el karamel saus, zie recept salty butter caramel sauce
zeezout, om te besprenkelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: