Pittige Pompoensoep

 

pompoensoep 5 a kopie

Pittige Pompoensoep

Het is echt weer tijd voor soep. Pompoensoep stond niet op mijn favorietenlijstje. Totdat ik een heerlijke soep proefde bij mijn vriendin Heleen. De soep was lekker gekruid, beetje pittig en mooi van structuur. Ik haak namelijk af bij dikke soepen waar je op moet kauwen brrrr….

Heleen maakt de soep uit de losse hand dus ik kreeg alleen de ingrediënten door. Helemaal prima en ik heb er wat sinaasappelsap en ketoembar doorheen gedaan. Dat werkt wonderbaarlijk goed! Maak een lekker grote soeppan vol en vries de overgebleven soep in.

pompoensooep ingredients

What’s in the Basket

voor 6 liter

Nodig: grote soeppan en staafmixer

1 flespompoen, in blokjes gesneden

2 tenen knoklook, fijn gesneden

1 ui, gesneden

1 verse rode peper, zaadjes verwijderen en fijn hakken

Verse gember, 5 cm, geraspt

2 middel zoete aardappelen of 1 grote, in blokjes gesneden

Bosje bospeen, in blokjes gesneden

0,5 el Kurkuma

0,5 Djinten

1 el Ketoembar

Zwarte peper uit de molen

Verse koriander

Pistachenootjes

1,5 kippenfond, goede kwaliteit

8 kippenbouillon blokjes, voor 4 liter bouillon

150 ml sinaasappelsap

1 flinke el  boter om in te bakken

1. Was, schil en snij de pompoen, zoete aardappel, bospeen in grove stukken. Hak de ui, knoflook, rode peper fijn en rasp de gember.

2. Zet de pan op het vuur en doe de boter in de pan. Zodra deze begint te bruisen doe je alle gesneden ingrediënten in de pan en roer om. Voeg de djinten, kurkuma en ketoembar toe. Roer goed om en bak alles ongeveer 5 minuten op medium vuur. De groentes mogen niet te bruin worden.

3. Voeg kippenfond, 6 kippenbouillonblokjes en 3 liter water toe. Houd 1 liter water en 2 bouillonblokjes nog apart. Zet het vuur laag als de soep gaat koken. Laat met de deksel half op de pan ongeveer 25-20 minuten koken tot de groentes zacht genoeg zijn om te pureren.

4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een mooi glad geheel. Voeg de sinaasappelsap toe en breng weer even aan de kook. Naar wens kun je nog de laatste liter bouillon toevoegen. Heb ik wel gedaan, maar dat hangt af hoe dik je de soep wilt hebben.

4. Maak de soep af met vers gemalen zwarte peper en schep in voorverwarmde kommen. Garneer met verse koriander en pistachenootjes. Mmmmmm, heerlijk voor de koude natte dagen in November. An Autumn Delight!♥

 

Pompoensoep 2 kopie

 

    • Grappig, ik ken veel mensen die ‘moeite’ hebben met pompoensoep, maar deze variant moet je dan maar eens proberen. Het is eigenlijk heel simpel. Meer bouillon en goed op smaak brengen:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Healthy - Happy - Delicious

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

Healthy Vegetarian Recipes.

Playful Cooking

A culinary playground where I share my love for everything delicious by unfolding memories, sharing stories and trying new flavors.

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: