Piementos de Padron

Piementos de Padron 2

Piementos de Padron

Jaaa, deze zijn altijd zo lekker, maar deze Piementos de Padron zijn niet makkelijk te krijgen in Nederland. Beste vreemd en ik hoop dat daar snel verandering in komt. Deze groene pepers zijn heel mild en het grappige is dat er héél soms een heet pepertje tussen zit, zo 1 op de 100. Dus die gok kun je makkelijk wagen.

Mocht je deze pepertjes tegenkomen dan zijn dit 2 lekkere ideetjes, want een recept mag je dit niet noemen. Dit is een lekker snel hapje voor bij de borrel, maar bij een salade, vlees, vis of kip zijn ze ook super lekker. A Spanish Delight! ♥

What’s in the Basket

Piementos de Padron

Spaanse olijfolie

Grof zeezout, uit de zoutmolen

Piementos de Padron 3

Was de pepers en dep ze droog. Verhit een wok met ruim olie en leg de pepers erin. Schep af en toe de pepers om. De pepers krijgen rond om blaren en laat ze een beetje bruin worden. Na ongeveer 4-5 minuten schep je ze uit de wok en laat ze even uitlekken op keuken papier. Strooi er wat grof zeezout over en klaar is kees.

Piementos de padron 5

Pickled Piementos de Padron

300 ml Appel azijn

Piementos de Padron

1 tl mosterdzaad

5 zwarte peperkorrels

2 jeneverbessen

1 teen knoflook

kleine takje tijm

klein takje rozemarijn

2 tl rietsuiker

snufje zout

Mason Jar of weckpot

Doe alle ingrediënten, behalve de Piementos de padron, in een steel pannetje en breng het aan de kook. Haal van het vuur als het zout en de suiker zijn gesmolten. Doe de pepers in de Mason Jar en giet de appelazijn over de pepers. Ze moeten helemaal onderstaan. Sluit de pot en laat buiten de koelkast afkoelen. Bewaar in de koelkast en laat ze minimaal 2 dagen in de pot voordat je ze gaat eten. Ook lekker tussen een sandwich, Yummm! A pickled Delight! ♥

Pickled piementos de padron 1

 

 

Eén reactie

  1. Pingback: Première 29: Piementos de padrón [#FoodyBox] - Geur van Maillard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: