Rabarber
Vreemd genoeg heb ik nog nooit met rabarber gekookt en wordt het tijd om dat eens aan te pakken. Ik hou het simpel, want om te gaan experimenteren wil ik eerst weten wat de smaak, structuur en kooktijd is. Vorige week was het rabarberweek, tja ook met groente kan er een hype gecreëerd worden. En ja, rabarber is officieel een groente, maar het wordt vooral in desserts en gebak gebruikt. Ik maak een lekkere moes met mooie kruiden die je heerlijk kunt serveren met yoghurt. Heb je mason jars in huis dan heb je een snel en heerlijk ontbijt voor onderweg.
What’s in the Basket
750 gr Rabarber, uiteinden afgesneden en in 3cm lange schuine stukken gesneden
225 ml verse jus d’orange
50 ml honing
1 flinke el suiker
0,5 tl zout
8 groene cardamon peulen
2 steranijs
1 vanille stokje, doormidden gespleten en zaadjes eruit schrapen
3 cm verse gember, geschild en in stukken gesneden
Biologische yoghurt, muesli, pistache nootjes
Bakschaal
1. Verwarm de oven voor op 200C.
2. Meng de vanille zaadjes met de jus d’orange en doe de rest van de ingrediënten met de rabarber in een ovenschaal. Mix alles even door elkaar.
3. Bak de rabarber in 14-16 minuten zacht en gaar in de oven.
4. Laat de moes afkoelen tot kamertemperatuur. Je hoeft niet te roeren, want tijdens het over scheppen van schaal in een pot zal de rabarber vanzelf een moes worden.
5. Maak laagjes in de mason jar: rabarber moes, yoghurt, rabarber moes, muesli, yoghurt en pistache nootjes. Deksel erop en klaar om te gaan!
A fresh breakfast Delight! ♥ On my way to work.
Ook lekker met vanille roomijs!