Mango Citroen Munt Ice Cream
Ja, deze komt je bekend voor, maar omdat dit zo lekker is komt dit recept(je) toch op Basket Delights. Eerder heb ik een variant gemaakt met aardbeien Strawberry Hill
Op de fruitschaal had ik 2 overrijpe mango’s en zou er zeker 1 weg moeten gooien. In de voorraadkast heb ik altijd wel een blikje gecondenseerde melk staan en binnen 5 minuten was het weer klaar. Zo….de mango;s zijn gered van de ondergang en in no time een super lekker dessert in de vriezer gezet. Hmm, voor hoe lang nog, want dit romige fruit ijs is wel héél fijn.
Dus:
Gecondenseerde melk is een must in de voorraadkast
Gooi geen fruit weg als je het nog kan pureren
Zo simplen dat het geen recept is
Super lekker!
Lijken mij genoeg redenen om het te maken. Probeer ook ander fruit en voeg naar eigen smaak dingen toe die je lekker vindt. Omdat mango’s niet super fris zijn heb ik er citroen en munt aan toegevoegd. Ach, er zijn ontelbare variaties mogelijk…….
What’s in the Basket
1 blikje gecondenseerde melk
2 rijpe mango’s
sap van 2 citroenen
8 blaadjes verse munt
Blender
1. Schil de mango’s, snij het vruchtvlees in stukken en doe ze in de blender. Pulseer tot de mango helemaal fijn is.
2. Knijp 2 citroenen boven de blender uit en voeg de muntblaadjes toe. Pulseer tot alles gemengd is.
3. Voeg het blikje gecondenseerde melk toe. Giet het mengsel in een kom of plastic bak. Sluit af met een deksel en laat minimaal 4 uur in de vriezer staan. Tussendoor roeren is niet nodig.
4. Schep met een ijslepel mooie bolletjes en serveer met takje munt.
The Easiest Summer Delight! ♥
Portugees glaswerk is verkrijgbaar bij Nunc Interieur in Amsterdam