Biscuits de Roses de Reims

Biscuits de Roses de Reims 3

Biscuits de Roses de Reims

Dit koekje stond meteen op mijn to do lijst. Zo simpel, elegant en ziet er heerlijk uit. Het komt het beste tot haar recht als je het in iets dompelt, want dan komen alle goede eigenschappen naar boven. Koffie, thee of melk, maar met Champagne is het pas echt een feest. De Champagne moet nu even op zich laten wachten, maar ze zijn echt verrukkelijk! Het is een klein recept, zeer makkelijk te maken en dat maakt dit bijzondere koekje een must bij een bijzondere gelegenheid.

Biscuit de Roses de Reims is een heel oud koekje. Een broodbakker in Reims wilde tussen twee baksels door gebruik maken van de hitte van de broodoven. Hij bedacht een koekje van simpel deeg dat snel klaar was en zo ontstond dit luchtige koekje wat perfect smaakt bij Champagne.

biscuits de Roses de reims 11

What’s in the Basket

140 gr suiker

zakje vanille suiker

3 eieren

135 gr bloem

1,5 tl bakpoeder

mespuntje natuurlijke rose kleur poeder, te koop bij de Peperbol op de Albert Cuyp Markt

poedersuiker om te bestuiven

boter om in te vetten

bakvorm 28cm en bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 150C.

2. Breek de eieren in een kom en doe de suiker erbij.

3. Mix de eieren met de suiker mooi luchtig en voeg het mespuntje kleurpoeder halverwege toe. Als het mengsel mooi roze en luchtig is stop je de machine.

Biscuits de Roses de Reims 10

4. Vet de bakvorm in met wat gesmolten boter en bedek de vorm met bakpapier. Zo krijg je de koek er straks gemakkelijk uit.

5. Meng de bakpoeder door de bloem en voeg toe aan het ei mengsel. Roer de bloem er eerst voorzichtig door, want anders stuift de bloem weg. Zodra het gaat mengen kun je even flink met de spatel roeren totdat de bloem goed gemengd is.

Biscuits de Roses de Reims 9

6. Giet het beslag in de vorm en strijk glad als het nodig is. Zet 15 minuten in de oven. De koek is klaar als de bovenkant droog is. Mijn koek moest nog 5 minuten extra. De bovenkant mag niet bruin worden, dus blijf de laatste minuten bij de oven.

Biscuit de Roses de Reims 8 Biscuits de Roses de Reims 7

7. Door het papier haal je de koek makkelijk uit de vorm. Keer voorzichtig om en haal voorzichtig het papier los. Draai de koek weer voorzichtig om. Bestrooi met wat poedersuiker. Snij de warme koek in repen. Je ziet dat de bovenkant craquelé wordt, maar dat maakt het juist zo mooi.

Biscuits de Roses de Reims 2jpg

Zelf heb ik het koekje nog niet geprobeerd met Champagne, maar het schijnt heel bijzonder te zijn. Een leuk idee voor moederdag?. Plop die fles maar open en geniet!

A Champagne Delight! ♥ Ik kan niet wachten…..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: