Biscuits de Roses de Reims
Dit koekje stond meteen op mijn to do lijst. Zo simpel, elegant en ziet er heerlijk uit. Het komt het beste tot haar recht als je het in iets dompelt, want dan komen alle goede eigenschappen naar boven. Koffie, thee of melk, maar met Champagne is het pas echt een feest. De Champagne moet nu even op zich laten wachten, maar ze zijn echt verrukkelijk! Het is een klein recept, zeer makkelijk te maken en dat maakt dit bijzondere koekje een must bij een bijzondere gelegenheid.
Biscuit de Roses de Reims is een heel oud koekje. Een broodbakker in Reims wilde tussen twee baksels door gebruik maken van de hitte van de broodoven. Hij bedacht een koekje van simpel deeg dat snel klaar was en zo ontstond dit luchtige koekje wat perfect smaakt bij Champagne.
What’s in the Basket
140 gr suiker
zakje vanille suiker
3 eieren
135 gr bloem
1,5 tl bakpoeder
mespuntje natuurlijke rose kleur poeder, te koop bij de Peperbol op de Albert Cuyp Markt
poedersuiker om te bestuiven
boter om in te vetten
bakvorm 28cm en bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 150C.
2. Breek de eieren in een kom en doe de suiker erbij.
3. Mix de eieren met de suiker mooi luchtig en voeg het mespuntje kleurpoeder halverwege toe. Als het mengsel mooi roze en luchtig is stop je de machine.
4. Vet de bakvorm in met wat gesmolten boter en bedek de vorm met bakpapier. Zo krijg je de koek er straks gemakkelijk uit.
5. Meng de bakpoeder door de bloem en voeg toe aan het ei mengsel. Roer de bloem er eerst voorzichtig door, want anders stuift de bloem weg. Zodra het gaat mengen kun je even flink met de spatel roeren totdat de bloem goed gemengd is.
6. Giet het beslag in de vorm en strijk glad als het nodig is. Zet 15 minuten in de oven. De koek is klaar als de bovenkant droog is. Mijn koek moest nog 5 minuten extra. De bovenkant mag niet bruin worden, dus blijf de laatste minuten bij de oven.
7. Door het papier haal je de koek makkelijk uit de vorm. Keer voorzichtig om en haal voorzichtig het papier los. Draai de koek weer voorzichtig om. Bestrooi met wat poedersuiker. Snij de warme koek in repen. Je ziet dat de bovenkant craquelé wordt, maar dat maakt het juist zo mooi.
Zelf heb ik het koekje nog niet geprobeerd met Champagne, maar het schijnt heel bijzonder te zijn. Een leuk idee voor moederdag?. Plop die fles maar open en geniet!
A Champagne Delight! ♥ Ik kan niet wachten…..
Ooooh, die zien er lekker uit 🙂 !
Ja he en zo makkelijk en snelde maken. Ze zijn heerlijk en ga het zeker met de Champagne proberen…..
Liefs Sandra
Ik ga eens op zoek naar dat kleur poeder, dat zal hier in de buurt moeilijker te vinden zijn denk ik. Maar vinden zal ik het, want deze wil ik eens maken 🙂
Nou, ik denk dat je het online ok kunt krijgen. Je zou kunnen zoeken op bietenpoeder, dan gebruik je daar ongeveer een theelepel daarvan. Maar goed , daar kun je mee spelen:-)