Chicken Roast

chicken roast prep

Chicken Roast

Gebraden kip uit de oven is hier thuis één van onze vaste favorieten. Francisco maakt echt de beste en varieert er lekker op los. Vandaag een versie met mosterd, verse groene kruiden en boter. En natuurlijk de verse Poulet Rôti kruiden, van de plaatselijke markt uit Zuid Frankrijk. Wij nemen deze zelf mee of iemand neemt het voor ons mee, omdat zij weten dat wij er zo van houden. Het zegt genoeg dat onze vrienden ons ‘Familie Kip’ noemen. Kies wel een mooie kip. Een Nederlandse top kip is de Kemper landhoen, de Franse Poulet Noir of de Bresse Kip (verkrijgbaar bij Slagerij de Leeuw)

chicken spices

What’s in the Basket

1 hele kip (Kemper landhoen, Poulet Noir, Bresse kip van Slagerij de Leeuw)

1 flinke teen knoflook fijngehakt

1 hele teen knoflook

flink zout en peper

Poulet rôti kruiden (de echte Franse, deze is echt heerlijk en niet te vergelijken met de kruiden uit een potje, maar met goed zoeken moet er in NL ook iets lekkers te vinden zijn)

25 gr zachte roomboter

1 el Dijon mosterd

3 sjalotjes, in vieren gesneden

Halve citroen

4 takjes verse rozemarijn fijngehakt, houd 1 takje apart

Klein bosje verse Salie fijngehakt

3 kleine takjes tijm

1 el olie om pan in te vetten

Braadpan en vlees thermometer

1. Verwarm de oven voor op 250C of hoogste stand.

2. Houd 1 el gehakte tijm, salie en takje rozemarijn apart. Meng de zachte boter met de rest van de verse kruiden, mosterd poulet rôti kruiden, gehakte knoflook, flink wat peper en zout.

spices

3. Ok, nu ga je met je handen werken. Leg de kip voor op het werkblad, met de poten naar je toe. Ga met je vingers onder het vel en maak het een beetje los. Daarna kun je het los maken tot helemaal aan de andere kant van de kip. Dit gaat heel makkelijk.

chicken prep 2

4. Leg in de holte van de kip de citroen, teen knoflook en stukje sjalot en en 1 el gehakte kruiden die je apart hebt gehouden. Het rozemarijn takje laat je nog even liggen.

5. Maak met een scherp mes inkepingen in de borst en de dijen van de kip. Verdeel het kruiden boter mengsel onder het vel en buitenkant van de kip. Masseer het mengsel overal lekker goed in. Laat het touwtje om de poten van de kip zitten.

prep chicken prpep 5

6. Smeer de pan in met klein beetje olie en leg de kip erin. Verdeel de sjalotjes rondom en leg wat rozemarijn blaadjes over de kip.

chicken in the pot

7.  Zet de kip eerst 15 minuten in de hete oven, daarna zet je de oven op 180C en prik je de vleesthermometer in het dikste gedeelte van de dij, tussen de borst en de dij.

8. Besprenkel na 15 minuten de kip met het eigen sap en blijf dat af en toe doen. De eigen sappen, boter en kruiden komen nu overal in de kip. Als de thermometer op 77C staat is de kip gaar. Een vleesthermometer is essentieel, want door deze te gebruiken is je kip zeker gaar en nog heerlijk sappig.

Chicken roast kopie

Met een bietensalade of gegrilde groente is het fantastisch genieten en perfect voor een relaxt zondag diner. A Roast Delight! ♥ Geniet!

Eén reactie

  1. Pingback: Balsamico Witlof |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: