Chocolate LOVER

IMG_2385

Bloedsinaasappel chocolade cake met bloedsinaasappel compôte

Sinaasappel en chocola zijn echt goeie vriendjes. De bloedsinaasappel is nu veelvuldig verkrijgbaar en de nieuwe winkel van de Chocolate Company lonkt al een tijdje naar mij, dus ja, ik had eindelijk een mooi excuus. Daarbij behoor ik eigenlijk wel tot de categorie chocolate lovers en hoppa, daar ik ging lekker op weg naar de Rijnstraat.

In dit chocolade paradijs koop je de inmiddels beroemde HotChocSpoons, die je in warme melk doopt. In middels hebben ze 75 smaken!  En ze verkopen de chocolade dopjes die je makkelijk kunt smelten, 70% cacao. Er is keuze uit allerlei soorten en smaken, maar ik ga voor de pure chocolade en de melk. Die ga ik combineren, omdat ik pure chocolade te heftig vindt. Dat is mijn smaak, dus doe vooral wat je zelf lekker vindt. Let op! Dit recept is voor de echte Chocolate Lover!

chocolate company  chocolate company 2 Schermafbeelding 2014-03-16 om 18.10.31 chocolate company 3

What’s in the Basket

Compôte

2 bloedsinaasappels (deze zijn zuurder van smaak dan de oranje sinaasappel)

240 gr rietsuiker

600 ml water (of meer)

1. Was de sinaasappelen en snij ze in plakken.

2. Doe de suiker en het water in een pan en breng het al roerend aan de kook, terwijl je continue roert.

3. Doe de sinaasappelschijven bij de siroop en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de siroop zachtjes sudderen tot de sinaasappelschijven zacht en doorzichtig zijn geworden en de siroop is ingedikt. Blijf af en toe roeren, keer de sinaasappelschijven ook om, en voeg evt water toe als de siroop te dik wordt. Na ongeveer 35 minuten is de siroop klaar.

4. Haal de pan van het vuur.

5. Laat 15 minuten afkoelen en giet de siroop met het fruit in een weckpot. Deksel erop en verder af laten koelen. Laat de siroop op kamer temperatuur komen voor jet het serveert.

bloodorange sirop

Bloedsinaasappel Chocolade Cake

500 gr tarwebloem

1 afgestreken tl bakpoeder

120 gr zachte ongezouten boter

4 eieren

100 ml zure room

450 gr chocolade dopjes 70%

100 gr bruine suiker

275 gr rietsuiker

2 tl sinaasappel rasp

30ml sinaasappelsap

30ml sterke espresso

Pistache nootjes voor garnering

1. Verwarm de oven voor op 170C en beboter de zijkanten van de taartvorm en leg bakpapier op de bodem. Ik heb een cake vorm gebruikt, maar een ronde taartvorm is makkelijker omdat de taart dan sneller klaar is. Gebruik je liever een cake vorm dan bak je de cake nog 10 minuten langer.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Doe in een andere kom de zachte boter en de chocolade en verwarm au bain maire. Dus zet de schaal op een pan met kokend water, zonder dat de kom het water raakt. Roer tot het mengsel helemaal is gesmolten. Het is een mooie egale vloeibare chocolade saus, mmm…

chocolate 3

4. Haal de kom van het vuur en voeg de riet- en bruine suiker, sinaasappel rasp, espresso en bloedsinaasappelsap toe. Mix het gedeelte goed om. Het blijft korrelig, maar dat is niet erg.

Chocolate 2

5. Voeg de eiereren toe en klop ze goed door het mengsel. Mix de zure room erdoor en voeg de bloem toe. Vouw met een spatel de bloem door het mengsel en giet in de taart/cakevorm. Verdeel het deeg gelijkmatig over de vorm.

chocolate ready for the oven

6. Bak de cake ongeveer 50 minuten. Omdat elke oven anders is, zou ik na 40 minuten het midden met een pin de cake checken. De pin komt er met niet helemaal schoon uit, want de binnenkant van de cake is lekker smeuïg. Kijk wel goed of de cake gaar is. Laat 30 minuten in de vorm afkoelen. Door de smeuïge binnenkant kan het midden iets inzakken.

Voor een gezelschap kun je ook kleine vormpjes gebruiken.

naked chocolate cake

Extra Chocolade glaze – optioneel, maar als Chocolate Lover kun je het voor een keertje best aan.

60 gr ongezouten boter

170 gr Chocolade dopjes

2 el Maple syrup

Meng de chocolade en de boter au bain marie tot het zacht en mooi egaal vloeibaar is. Roer de maple syrup erdoor. Laat de glaze 10 minuten afkoelen. De glaze is dan nog een beetje warm en schenkbaar.

Serveer met de siroop, sinaasappel partjes en pistache nootjes. Wow! A Lovers Delight!♥

chocolate-lover

Eén reactie

  1. Pingback: Vijf fantastische foodblogs om te volgen… en van te houden! | lieziepeasy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: