Witlof met Peren Chutney
Met witlof kun je meer dan alleen koken en gratineren met ham en kaas. Zelf vindt ik dat het minst lekker en het kost aardig wat tijd om op tafel te zetten. Mijn voorkeur gaat uit naar een salade of bakken in de pan. Dit is eigenlijk geen recept, zo simpel is het. Het is een makkelijke bereidingswijze en eentje om je vingers erbij af te likken. Door de witlof te bakken gaat deze carameliseren, op zich is dat al heerlijk! Er stond nog ingemaakte Perenchutney in de koeling en gebruikte dit voor de finishing touch. Deze chutney had ik gemaakt in September en doordat het ingemaakt is lekker lang houdbaar. Superhandig!
What’s in the Basket
6 kleine witlof stronkjes
Perenchutney, zie recept basketdelights.nl/spicy-peren-chutney of koop bij de supermarkt
zout en peper naar smaak
Klontje boter of 1 el olijf olie
1. Was de witlof, verwijder de onderste stronkjes en snij de witlof in de lengte doormidden.
2. Verhit de koekenpan met een klein klontje boter of olijfolie. Zodra deze gesmolten/heet is leg je de halve witlof met de platte kant naar beneden in de pan. Voeg beetje zout en peper toe. Keer de witlof om als de onderkant goudbruin is en bak de bolle kant ook goudbruin.
3. Voeg dan een paar lepels Perenchutney toe en verdeel dit in de pan en over de witlof. Laat 2 minuten sudderen en voilà! A Sweet Veggie Delight! ♥
4. Haal de stronkjes voorzichtig uit de pan en serveer warm
Zo zie je maar weer hoe makkelijk koken kan zijn. En heb je die Peren Chutney nog niet gemaakt, dan is dit een mooi excuus. Chutney is ook heerlijk bij franse kaas, gebakken kip etc, dus zo’n potje in de koelkast komt altijd van pas.