Scones & Lemon Curd
Dit is mijn eerste foodblogswap. Dat betekend dat ik een recept maak van een andere blogger. Ik kreeg voor deze 1e keer meteen 2 blogs toegewezen, www.zoetenroze.nl en www.perfecthousewife2be.blogspot.nl Ok, die uitdaging ga ik wel aan, dus heb ik een heerlijke combinatie kunnen vinden. Scones heb ik ooit eens gemaakt, maar waren erg zwaar en niet echt lekker. Een mooie kans om dat eens te verbeteren. Lemon Curd leek mij altijd gedoe en ingewikkeld… en wat blijkt… dat is het helemaal niet! Heerlijk om in de koelkast te hebben, want lemon curd is ook lekker op koekjes, als dessert (met mascarpone en verkruimelde koekjes) taart en ga zo maar door. Ik heb het recept exact aangehouden zoals beschreven. Nou ja, met uitzondering van de scones. Als enige toevoeging heb ik wat walnoten en cranberries erin verwerkt, gewoon omdat ik dat lekker vindt.
What’s in the Basket
Scones 8 stuks by www.zoetenroze.nl
225 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 el suiker
50 gr koude boter in blokjes
1 ei
75 ml koude karnemelk
30 gr cranberries en 30 gr walnoten
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het bakmeel, bakpoeder en de suiker in een kom. Wrijf de koude blokjes boter met je vingers door het mengsel totdat het op fijn broodkruim lijkt. Maak een kuiltje in het midden.
2. Klop in een andere kom het ei en de koude karnemelk los en houd 1 eetlepel achter. Giet de rest in het kuiltje, voeg de cranberry’s en walnoten toe en meng dat met een vork door het mengsel. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het heel kort door.
3. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 2 cm en maak deegrondjes met behulp van een koekjessteker van 5 cm. Dip de steker hierbij telkens even in wat bloem. Maak bij het uitsteken geen draaibewegingen, maar steek de steker recht naar beneden in het deeg. Dit is belangrijk voor het rijzen van de scone.
4. Bestrijk met een kwastje de bovenkant van de scones met het achtergehouden ei-karnemelkmengsel. Zorg ervoor dat het niet langs de zijkanten drupt. Zet de scones dicht bijelkaar op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudgeel en gerezen zijn.
Laat ze op een rooster een afkoelen. De scones zijn heerlijk licht en bros. Een zoet&roze Delight! ♥
Lemon Curd by www.perfecthousewife2be.blogspot.nl
What’s in the Basket
Serveer de scones met clotted cream, verkrijgbaar bij Marks&Spencer of bij een goeie kaaswinkel.
Ook deze lemon curd is heerlijk, het wordt bijna saai om te vermelden. Maar echt, het is een heerlijke perfecthousewife2be Delight! ♥
It’s Tea Time! Enjoy! ♥
Pingback: The Easter Table |