Parfait di Torrone

semifreddo ingredients

Parfait di Torrone

Dit recept heb ik ontdekt bij Kookschool La cuisine Francaise in Amsterdam. Het is al heel wat jaren geleden, maar de heerlijke recepten die ik toen heb leren koken maak ik nog regelmatig. Ze zijn tijdloos en ongelooflijk lekker. Dus Pat van den Wall Bake Thompson hierbij mijn grote dank!

Ok, dit dessert is een Must-Do! Hiermee krijg je de gasten helemaal stil. Het is makkelijk voor te bereiden, dus perfect voor een groot diner tijdens de Kerstdagen. Dit is werkelijk een verrukkelijk dessert en daarom geef ik het de naam “A Star is Born”. Zodra je het proeft, zal je begrijpen waarom. A Star Delight! ♥

What’s in the Basket

Dit recept is voor 12 personen en een veelvoud van 4. Dus voor 4 personen deel je de hoeveelheden door 3, voor 8 personen hoeveelheid 4 personen x 2

6 eiwitten

150 gr suiker

6 eierdooiers

6 dl  slagroom

450 gr gemengde noten, zoals walnoten, witte amandelen en hazelnoten

9 el honing

goud kleurige parels voor de garnering, verkrijgbaar bij Duikelman of bakspeciaalzaak

rechthoekige platte schaal, bakplaat

1. Pak een bakplaat en leg op een veilige plek. Verhit de noten in een pan, voeg de honing toe en laat op een zacht vuurtje ongeveer 4 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en doe het honing-noten mengsel over op de bakplaat. Smeer met een lepel, het mengsel een beetje uit, want anders krijg je de nougat lastig van de plaat af als het koud is.

Parfait di Torrone honey nuts

2. Zorg ervoor dat de kloppers vetvrij zijn. Hou ze eerst onder heet water en laat ze drogen. Neem een schone kom en klop de eiwitten met de suiker stijf. Zet even apart.

3. Klop de eierdooiers in een kleinere kom op, tot licht en romig. Zet even apart.

semifreddo cream

4. Klop de slagroom lobbig in grote kom en roer er dan de romige eierdooiers doorheen. Dan vouw je voorzichtig, met een spatel, de eiwitten door de room. Het is nu super fluffy en je mag nu stiekem proeven, 1 hapje!

semifreddo cream 2

5. Dit dessert is opgebouwd uit laagjes. Schep eerst een dun laagje room in een rechthoekige terrine en zet ongeveer 5 minuten in de vriezer om op te stijven.

6. Ondertussen maak je de nougat fijn. De nougat zit nu vast aan de bakplaat. Pak een houten lepel en probeer de nougat los te wrikken. Daar mag je af en toe best wat kracht voor gebruiken.

semifreddo nougat

7. Doe de stukken nougat in een keukenmachine en hak de nougat tot stukjes. Niet te fijn, want je wilt wel zien wat het is en het smaakt dan ook veel lekkerder!

semifreddo all ingredients ready

8. Haal de terrine uit de vriezer en bestrooi de room met de nougat. Schep er dan weer een laag room overheen. Weer 5 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal de stappen nog 1 keer of tot de room op is. Je eindigt met de room. Doe er plastic folie overheen en zet de terrine in de vriezer tot je het dessert gaat serveren. Bewaar de nougat die je over hebt in een pot met schroefdeksel.

semifreddo before it gets beautiful Ok, nu is het nog geen schoonheid…….

Haal 10 minuten voordat je gaat serveren de terrine uit de vriezer en snij er mooie vierkante porties van. Bestrooi met wat nougat en evt nog een paar goudkleurige parels erop. En Voilá! A Star is Born!…….. Stilte……..

Parfait di Torrone

Merry X-Mas en ENJOY ♥

ENGLISH VERSION

Parfait di Torrone

It was during a course at cooking school La cuisine Francaise in Amsterdam, where I discovered this amazing recipe. It’s quite a while back, but I still make all the recipes I’ve learned to cook at that time. They’re timeless and truly amazing. So, Pat van den Wall Bake Thompson,  A big Thank YOU!

Ok, this is a Must-Do! All your guests will fall into silence. The recipe is very easy to prepare and therefore perfect for your X-Mas party. This is really an amazing dessert and that’s why I give it the title ‘A Star is Born’. You’ll know as soon as you take your first bite. A Star Delight!♥

What’s in the Basket

12 pers.

6 eggwhites

150 gr sugar

6 eggyolks

6 dl  cream

450 gr mixed nuts, like walnuts, white almonds and hazelnuts

9 tbl.sp honey

Golden pearls for garnish

Rectangular flat dish/bowl, baking tray

1. Roast the nuts in a pan, add the honey en let it simmer for about 4 minutes on a low fire. Stirr and take from the stove. Let the mixture slide onto a baking tray. Make sure the layer is not too thick, because it will be difficult to get the nougat off the baking tray.

2. Make sure your the kitchen tools are very clean. Keep them under hot water en let them dry. Get a clean bowl en whisk the egg whites together with the sugar, until you get beautiful firm peaks. Set aside.

3. Whisk the egg yolks until light and creamy. Set aside.

4. Whisk the cream until firm and add the creamy egg volks, stir carefully. Get a spatula and fold the egg whites into the cream. It will be super fluffy en now you can taste, only 1 bite!

5. This dessert is build in layers. Scoop a thin layer of the cream into a flat dish and leave it in the freezer for 5 minutes to set.

6. In the meantime you need to chop the nougat into a very fine mixture. Get a wooden spoon and try to remove the nougat from the baking tray. It will be stuck on the tray so you’ll need to use some force to get all the nougat off the tray.

7. Put the nougat pieces into a kitchen machine/blender and chop until fine. Not too fine, make sure you still see the nuts. You need to see what it is and it will taste soooo good!

8. Get the bowl out of the freezer and sprinkle the nougat on top of the cream. Scoop a second layer and again, put the bowl in the freezer for 5 minutes to set. Repeat all the steps one more time or until the cream is finished. Wrap the bowl with plastic foil and leave in the freezer until you want to serve it. Save the nougat in a jar for other use.

Ok, ti’s not a beauty …. yet…

Take the parfait out of the freezer and wait 10 minutes before you serve the dessert. Cut into nice square pieces. Sprinkle with the nougat and golden pearls. Voilá! A Star is Born!……..Silence……..

Merry X-Mas en ENJOY ♥

  • Hi Roos, Dank voor je mooie compliment! Altijd zo leuk om iets van andere bloggers te horen. Ik zag net de citroen crèmetaart op je blog. Ga ik snel eens maken, krijg er nu al zin in!

   Liefs Sandra van Basket Delights

   • Graag gedaan! En dan zag ik nog wel dat je je foto’s met je Iphone maakt, Respect.. 🙂
    Dat de taart je mag smaken, zal vast lukken! Ik wil jou rozemarijnkoekjes een keer uitproberen, weer eens wat anders dan een mierzoet koekje bij de thee.

    Groetjes,
    Roos

   • Hi Roos, ja die Iphone komt meer voort uit het feit dat ik geen professionele camera heb. Ik probeer met simpele middelen de blog te maken en dat is een leuke uitdaging:-)

 1. Pingback: Liebster Award |

  • Dankjewel Chris! Grappig, ik heb laatst je blog bekeken. Ik maak voor de foodblogswwap de lemon curd:-) Leuk hoe jij je foto’s voorziet van tekst logo en het ziet er allemaal heerlijk uit! Zie dat jij ook vorige zomer bent begonnen met de blog:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: