Breakfast…..Pizza!

Breakfast pizza

Breakfast Pizza

Dit is geen alledaags ontbijt, maar super lekker voor het weekend. Na een avondje stappen of op een witte winterse zondagmorgen heb je een fantastisch ontbijt dat je zo weer op de been helpt. Maak het pizza deeg van te voren en leg het in de vriezer. Haal het een avond ervoor uit de vriezer, als je de volgende dag de pizza wilt maken. Op deze manier ben je zo klaar, want anders moet je wel heel vroeg opstaan om het deeg te maken en dat is niet de bedoeling van het weekend. Voor de topping gebruik je ingrediënten die je lekker vindt. Zo simpel is het. A Breakfast Delight!♥

What’s in the Basket

2 pizza’s

0,5 tl droge biologische gist
300 gr biologische tarwemeel, plus 2 el extra en extra voor het bestuiven van aanrecht
Zout

175ml lauw warm water

6 plakjes bacon
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
75 gr Mozzarella, in kleine stukjes of geraspt
6 grote eieren
Zwarte peper uit de molen
2 el platte peterselie, gehakt
2 el bieslook, gehakt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden

Mixer met deeghaken/ pizzasteen

Pizza deeg

Doe het lauwwarme water in een kom en strooi de gist erin. Laat 5 minuten staan. Voeg de tarwemeel en zout toe. Mix het geheel ongeveer een minuut op de lage stand, verhoog de stand geleidelijk en mix totdat het deeg mooi glad en stevig is, ongeveer 5 minuten.

Bestuif het aanrecht met wat meel. Verdeel het deeg in twee gelijke delen en vorm en 2 stevige ballen van. Leg ze op een met bloem bestoven bakpapier en bedek met keukenfolie of plastic zak.

Pizza dough 1

Zet een nacht in de koelkast. De volgende ochtend leg je het deeg in de vriezer. Als je het deeg gaat gebruiken laat je het deeg rustig ontdooien. Eenmaal ontdooit dan leg je het deeg nog 1 á 2 uur op een warme plek zonder de folie.

Pizza dough

De Pizza

Plaats het rek op de onderste positie en leg de pizza steen erop. Verwarm de oven voor op 250C of zet op de pizza stand.

Breid de topping voor. Als je bacon wilt gebruiken, kun je deze eerst bakken. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij alle ingrediënten die je gaat gebruiken op de pizza.

Bestuif het aanrecht en je handen met wat bloem en vorm met je handen een ronde schijf van het deeg. Duw met je vingers het deeg naar buiten tot je een mooie cirkel hebt. Het deeg is heel flexibel. Haal met ovenwanten de pizza steen uit de oven, bestrooi met wat bloem en leg de ronde cirkel op de steen. Bestrooi de pizza met de helft van de parmezaanse kaas en helft van de mozzarella. Breek 3 eieren boven de pizza en gebruik wat zout en peper naar smaak.

Bak de pizza in 8-10 minuten. Haal uit de oven als het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is. Leg de pizza op een houten plank en bestrooi met de peterselie, bosuitjes en de bieslook. Laat iets afkoelen. Maak de 2e pizza op dezelfde manier.

Snij de pizza in stukken zodat iedereen makkelijk een stuk kan pakken. Eet smakelijk!

Breakkfast pizza

Met de topping kun je eindeloos variëren en ipv tarwemeel kun je ook volkorenmeel gebruiken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: