Geroosterde Bloemkool

Roasted Cauliflower 3

Gegrilde Bloemkool

Nu niet meteen wegklikken als je geen liefhebber bent van deze groente! Geloof het of niet, maar ik hou niet van bloemkool. De geur, smaak en textuur van gekookte bloemkool doen het niet voor mij. Totdat ik dit recept vond op TheThinChef.  Door het roosteren van deze groente komen de natuurlijke zoetstoffen vrij, blijven de roosjes lekker knapperig en is de laffe bloemkoolsmaak verdwenen. De gremolata is een verrassende smaakmaker en past perfect bij de zoete bloemkool roosjes. De geur in je keuken is werkelijk verrukkelijk als de zest en knoflook in de pan met de Panko gaan. Met zekerheid kan ik beloven dat je dit gerecht ook op tafel kunt zetten voor de mensen die niet van bloemkool houden.

What’s in the Basket

1 flinke bloemkool

50 ml plus 2 el olijfolie, apart

0,5 tl zeezout

1/4 tl verse zwarte peper uit de molen

150 gr Panko (Japans broodkruim)

Zest van 1 citroen

2 tenen knoflook, geperst

2 el platte peterselie, grof gehakt

1. Verwarm de oven voor op 220C.

2. Snijd de bloemkoolroosjes los met een een scherp mes en snij ze in kleinere stukken. Doe ze in een kom en voeg 50ml olijfolie, 1/4 tl zout en peper toe. Hussel alles goed door.

3. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool erop. Rooster de bloemkool ongeveer 10 minuten en schep de groente om. Rooster dan nog 10 minuten totdat de randjes bruin worden.

4. Ondertussen, laat je de olie in de pan heet worden op half hoog vuur. Voeg de Panko en de overgebleven 1/4 tl zout toe. Roer goed om tot de olie goed is vermengd met de Panko. Blijf rustig roeren tot de Panko licht verkleurd. Blijf erbij, want het verkleuren gaat vrij snel. Voeg de zest en knoflook toe en blijf de Panko in beweging houden totdat het goudbruin gekleurd is en verrukkelijk ruikt, ongeveer 2 minuten. Doe de Panko in een kom en voeg de peterselie toe. Zet de Gremolata apart.

5. Haal de bloemkool uit de oven en serveer op een schaal. Bedek de bloemkool met de Gremolata. Het is niet erg als de bloemkool iets af koelt, de Gremolata blijft dan ook lekker knapperig.

Ben je geen fan van bloemkool probeer dit recept dan toch een keertje. Echt, dit is een Surprise Delight! ♥

Roasted Cauliflower
De Gremolata zelf is ook heerlijk en kun je op allerlei manieren serveren. Geroosterde venkel, groene asperges en wat denk je van vis en natuurlijk bij de Ossobuco. Het kan allemaal, dus probeer het maar uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: