Bieten Salade met gesuikerde walnoten
Een heerlijke wintersalade voor diner of lunch. De gesuikerde walnoten en sinaasappelrasp maken het samen met de zachte geitenkaas tot een heerlijke combinatie, waar je lang van blijft snoepen. Op de foto zie je ook een takje tijm, maar deze is niet in de salade verwerkt. Je zou de tijm bij de suiker kunnen voegen, zodat je de walnoten nog meer body geeft of bakken met een stukje kipfilet zoals wij dat gegeten hebben.
Voor dit recept heb ik voorgekookte bieten genomen, want dat scheelt weer tijd. Maak lekker veel walnoten zodat je ze kunt bewaren en later lekker op kunt snoepen………..met 4 x de hoeveelheid zit je wel goed♥
What’s in the Basket
2 grote voorgekookte rode bieten, in parten gesneden
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
Rasp en sap van 0,5 sinaasappel
Olijfolie om in te vetten
140 gr rietsuiker
55 gr halve walnoten
Zwarte peper uit de molen
0,5 tl zout
gemengde pittige sla, zoals rucola, snijbiet, lollo rosso
80 gr zachte geitenkaas, verkruimeld
60 ml extra virgin olijfolie
1 tl rode wijnazijn
1. Leg een ingevet vel bakpapier klaar op je werkblad. Doe de suiker in een koekenpan en zet op een half hoog vuur. Roer niet, maar beweeg af en toe de pan waardoor de suiker mooi mengt, ongeveer 4 minuten. Zet het vuur uit en roer de walnoten door het hete mengsel. Verdeel de walnoten over het bakpapier. Doe dit met een lepel, want de noten zijn bloedheet en strooi er meteen wat zout over. Zet apart.
2. Doe de sla in een kom en leg de bieten, geitenkaas, bosuitjes er bovenop. Sprenkel de olijfolie en de rode wijnazijn over de salade. Strooi er wat zwarte peper over en rasp de sinaasappel boven de salade. Sprenkel dan het sap van de halve sinaasappel over de salade.
Zo zie je maar, ook in de herfst zijn salades heerlijk. Met een stukje gebakken kip en quinoa heb je in een handomdraai echt een fantastische maaltijd op tafel.
Ik had nog ingrediënten over en de volgende dag deze salade weer voor mijzelf gemaakt, met de sinaasappelpartjes als extra toevoeging, ook lekker!
en bedacht mij dat er nog wat quinoa over was. Hapje met een nootje, hapje met sinaasappel, hapje met geitenkaas of alles tegelijk. Het bord was leeg voordat ik er erg in had. A very tasty and fresh Delight! ♥