Spaanse Tortilla

tortilla 4

Spaanse Tortilla

Misschien niet een heel nieuw recept, maar dit is meer een leuke suggestie voor de koude maanden die komen gaan. De tortilla is een geweldig mooi hapje voor bij de borrel waar veel gasten van kunnen genieten, het staat geweldig op tafel en is heel goed van te voren te maken. Beetje aïoli erbij serveren en Olé. A Spanish Delight!♥

tortilla 1

What’s in the Basket

1 kg gekookte aardappelen, vastkokend

Zout

1 ui, in dunnen ringen gesneden

3 el olijf olie of zonnebloem olie

10 grote eieren

Zwarte peper uit de molen

100 gr geraspte Parmezaanse kaas

1,5 el ongezouten boter

1. Verwarm de over voor tot 200C. Schil de aardappelen en kook ze zoals je gewend bent, of gebruik aardappelen die je over hebt van de vorige dag. Snij ze in dikke plakken en doe ze in een kom.

2. Doe 1,5 el olijf olie in een hete pan en voeg de uien met het zout toe. Bak ze in 10 minuten zacht en mooi goudbruin, op half hoog vuur. Voeg de uien toe aan de aardappelen.

Tortilla 3

3. Klop de eieren luchtig en voeg toe aan de kom met aardappelen en uien. Roer alles voorzichtig om. De aardappelen mogen niet aan elkaar vastplakken, maar als het goed is zal het ei de aardappelen van elkaar losmaken. kruid met zout en peper en roer nogmaals voorzichtig om.

4. Zet een grote pan op het vuur, bij voorkeur één met een anti baklaag. Doe 1,5 el olie en de boter in de pan. Giet het aardappel-eimengsel in de pan zodra de boter schuimt en druk de de aardappelen zachtjes naar beneden zodat je egale bovenkant krijgt. Strooi de Parmezaanse kaas er over en laat het ei aan de buitenrand stollen. Zet de pan dan in de oven en bak de tortilla 20 minuten, totdat het ei in het midden is gestold en de buitenkant van de tortilla bruine randjes krijgt.

5. Haal de tortilla uit de oven en laat afkoelen. Ga met een spatel langs de rand van de pan en tortilla om hem los te maken en verplaats hem dan naar een bord. Zorg dat de tortilla los is en dan glijd de tortilla zo op het bord of schaal.

tortilla 6

De tortilla kun je warm en koud serveren en het is eens wat anders dan het gewonen borrelhapje. Heb ik je op een goed idee gebracht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: