Quinoa Bites
Ja, daar zijn ze dan! Een aantal van mijn vrienden hebben dit recept al eens gekregen, maar omdat ze zooooo lekker zijn verdienen ze een plaatsje op Basket Delights.
Zo langzamerhand is quinoa geen onbekende meer in de keuken. Het is gewoon te krijgen in de supermarkt, maar de lekkerste vind je in de biologische winkel of op de biologische markt. Quinoa is veelzijdig te gebruiken en dit is een leuke verrassende variant. Ik heb voor dit recept restjes groente gebruikt, want je hebt namelijk niet veel nodig voor deze muffins en het is ideaal om de restjes te gebruiken waar je eigenlijk niet veel mee kunt doen.
Deze bites zijn, samen met een salade, heerlijk voor lunch/diner of als tussendoortje, bijv. voor het sporten.
What’s in the Basket
14-16 stuks
1,5 kopje quinoa
3 kopjes water
1 blokje kippenbouillon of groentebouillon
3 grote eieren
3 bosuitjes, fijn gesneden, gebruik ook het groene gedeelte
50 gr wortel, geraspt
100 gr courgette, geraspt of zeer fijn gesneden
½ teen knoflook, dit lijkt weinig, maar het is echt meer dan genoeg
¼ verse rode peper
Gehakte platte peterselie en koriander: van beiden een ½ handje vol
1 ons Parmezaanse kaas, plus extra om erover te strooien
3 eetlepels bloem
Vers gemalen peper
Verwarm de oven voor op 175C.
Zet de pan met water, quinoa en kippenbouillonblokje op het vuur en kook de quinoa in 10-15 minuten gaar. Zet het vuur laag als het water kookt en roer de quinoa af en toe met een houten lepel om. Voeg, indien nodig, wat water toe. Dit is afhankelijk van de quinoa.
Doe alle ingredienten in een kom en schep goed om tot alles mooi gemengd is. Beboter de muffin tins en vul ze bijna tot aan de rand. Strooi er een klein beetje parmezaanse kaas over en bak ze bruin in 30-35 minuten.
Ze zijn klaar als ze lichtbruin zijn en een mooi stevig ‘chewy’ bruin korstje hebben.
Laat ze een beetje afkoelen, voordat je ze uit de vormpjes haalt. Ze komen er dan makkelijk uit.
Ik waarschuw je vast: deze bites zijn echt verslavend! A Healthy Delight ♥