Vandaag zag ik bossen van deze groene beauty’s op de markt liggen. Groene asperges zijn het hele jaar door te krijgen en een fijne groente om te gebruiken in salades en wokschotels. Vandaag geef ik je een recept met de groene asperge in de hoofdrol. Net even anders en heerlijk als bijgerecht.
What’s in the Basket
2 eieren
2 el melk
zout en peper uit de molen
100 gr Geraspte Parmezaanse kaas
100 gr Panko broodkruim
1 tl citroen zest
1 bos groene asperges, uiteinden eraf gesneden, laatste cm van de asperge geschild
Citroen vinaigrette
extra virgin olie
2-3 el vers citroensap
1 tl Dijon mosterd
1 teen knoflook, geperst
Zout en peper uit de molen naar smaak
Bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 200C. Leg het bakpapier op de bakplaat of bakrooster en vet het bakpapier in met olie.
2. Klop de eieren met melk, zout en peper los in een kom.
3. In een andere kom meng je de Parmezaanse kaas, broodkruim en citroenzest door elkaar. Doe de helft van het mengsel over in een platte schaal en hou de andere helft apart, voor het geval je meer nodig hebt. Als je het niet gebruikt kun je dit bewaren voor de volgende dag om bijv. een kipfilet mee te paneren, ook lekker!
4. Doop de asperges om en om in het eiermengsel en bedek de asperge met het broodkruim mengsel. Doe dit met je handen zodat je het broodkruim op de asperge kan drukken (zachtjes). Leg ze op het bakpapier.
5. Bak ze tot ze goudbruin zijn en je er met een vork in kan prikken, 20-25 minuten. Serveer ze als bijgerecht met de vinaigrette.
6. Om de vinaigrette te maken gebruik je een staafmixer of keukenmachine. Pulseer de olie, citroensap en mosterd samen tot een lobbige massa, meng dan de knoflook erdoor en breng op smaak met peper en zout.
En dan bedenk ik mij nu dat het ook heerlijk is met een gepocheerd eitje, heerlijk als lunch.
Yummmmmmmm! Als dat geen feestje is!
Pingback: The Easter Table |
Vanavond deze asperges als voorafje, daarna spaghetti vongole!! 🙂
toppie weer