Gegrilde asperges met citroen & Parmezaan Broodkruim

asperges

Vandaag zag ik bossen van deze groene beauty’s op de markt liggen. Groene asperges zijn het hele jaar door te krijgen en een fijne groente om te gebruiken in salades en wokschotels. Vandaag geef ik je een recept met de groene asperge in de hoofdrol. Net even anders en heerlijk als bijgerecht.

What’s in the Basket

2 eieren

2 el melk

zout en peper uit de molen

100 gr Geraspte Parmezaanse kaas

100 gr Panko broodkruim

asperges 2

1 tl citroen zest

1 bos groene asperges, uiteinden eraf gesneden, laatste cm van de asperge geschild

asperges 4

Citroen vinaigrette

extra virgin olie

2-3 el vers citroensap

1 tl Dijon mosterd

1 teen knoflook, geperst

Zout en peper uit de molen naar smaak

Bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 200C. Leg het bakpapier op de bakplaat of bakrooster en vet het bakpapier in met olie.

2. Klop de eieren met melk, zout en peper los in een kom.

3.  In een andere kom meng je de Parmezaanse kaas, broodkruim en citroenzest door elkaar. Doe de helft van het mengsel over in een platte schaal en hou de andere helft apart, voor het geval je meer nodig hebt. Als je het niet gebruikt kun je dit bewaren voor de volgende dag om bijv. een kipfilet mee te paneren, ook lekker!

4. Doop de asperges om en om in het eiermengsel en bedek de asperge met het broodkruim mengsel. Doe dit met je handen zodat je het broodkruim op de asperge kan drukken (zachtjes). Leg ze op het bakpapier.

asperges 3

5. Bak ze tot ze goudbruin zijn en je er met een vork in kan prikken, 20-25 minuten. Serveer ze als bijgerecht met de vinaigrette.

6. Om de vinaigrette te maken gebruik je een staafmixer of keukenmachine. Pulseer de olie, citroensap en mosterd samen tot een lobbige massa, meng dan de knoflook erdoor en breng op smaak met peper en zout.

En dan bedenk ik mij nu dat het ook heerlijk is met een gepocheerd eitje, heerlijk als lunch.

Yummmmmmmm! Als dat geen feestje is!

asperges 5

  1. Pingback: The Easter Table |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Eat real food. Shoot that food.

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Playful Cooking

Just another WordPress.com site

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: