Ice Cream!
Mmmm, ik heb daar echt een zwak voor. Dit recept is heel eenvoudig te maken en dat maakt het ook zo gevaarlijk! De voorbereiding is niet langer dan 5 minuten, je hebt maar 3 ingrediënten nodig en laat die ijsmachine maar staan.
What’s in the Basket
675 gr verse aardbeien
1 blikje gecondenseerde melk, 300 ml
1 theel. vanille extract
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe de 3 ingrediënten samen in de blender.
Pulseer totdat de 3 ingrediënten goed gemengd zijn. Giet het mengsel in een plastic bak, doe de deksel goed dicht en laat 4 uurtjes in de vriezer staan. Klaar!
Laat het ijs niet langer in de vriezer dan 4 uur, want dan is het echt het lekkerst. Het ijs is dan heerlijk romig en zacht. Bereken de tijd goed voordat je het gaat maken. Natuurlijk kun je het ijs goed bewaren, maar dan ontstaan er wel ijskristallen in het ijs. Niet erg hoor, maar het romige zachte 4-uur ijs is een Sweet Delight!
Probeer dit recept ook eens met mango. Deze moet dan wel goed rijp zijn en als extra ingrediënt voeg je 1 flinke theelepel honing toe.
Dit lukt altijd en als je een diner organiseert dan is dit een topper!
Pingback: Mango Citroen Munt Ice Cream |
Inmiddels 2x gemaakt en zo op!;) Gevaarlijk lekker…
Kijk, dat is wat ik bedoel. Het is niet moeilijk om heerlijke gerechten te maken. Leuk Alexandra!
Sannie, ik heb het gemaakt en het was heerlijk!! En zo makkelijk, maar vooral de smaak was erg puur, nu had ik ook wel echt hele lekkere aardbeien!! Echt een aanraden als je weinig tijd hebt en je hebt gasten!
Hi Michelle,
Wat leuk dat je het hebt gemaakt! Ik wil graag laten zien dat je met simpele ingrediënten heerlijke dingen kunt maken. Zoals je zelf aangeeft is het wel essentieel om mooie goeie producten te gebruiken, vooral biologische producten. Lekker gezond en veel meer smaak.
krijg gelijk heel veel zin!!! En inderdaad heel gevaarlijk als het zo makelijk te maken is!!!