Le Samedi Matin

IMG_1125

Oeuf Cocotte

Lekker genieten van een frans ontbijtje is perfect voor de relaxte zondagochtend. Serveer met stevig-, desem- of geroosterd brood en dopen maar!

Ik gebruik hiervoor kleine Le Creuset pannetjes, maar een soufflébakje of een mooie lage theekop volstaan prima. Check wel of de kommetjes ovenvast zijn.

What’s in the Basket

 2 p.p.

4 verse eieren

4 kleine eetl. crème fraîche

zout en zwarte peper uit de molen

snufje nootmuskaat

2 eetl. gehakte verse kervel

Verwarm de oven voor op 180C.

Meng het zout, de vers gemalen peper en snufje nootmuskaat met de crème fraîche.

Schep 1 kleine eetlepel crème fraîche in ieder potje, gevolgd door de kervel. Breek 2 eitjes boven het potje en voeg een 2e kleine eetlepel crème fraîche toe. Bestrooi met een snufje zout, peper en nootmuskaat.

Vul de braadslede met handwarm water en zet de potjes erin. Water moet tot halverwege de potjes komen.

De baktijd is ongeveer 15 minuten. Sommige mensen houden niet van een lopend ei dus kun je de baktijd verlengen al naar gelang jij het nodig vindt. Mijn potje blijft dus nog 3 extra minuutjes in de oven en dan….. is het genieten!

Je kunt lekker variëren met de ingrediënten en voeg er 1 van de volgende ingrediënten aan toe:

Gesneden champignons, ham, cherry tomaatjes, ipv crème fraîche kun je een scheutje slagroom gebruiken.

Peterselie, dille, basilicum, bosuitje of een combinatie doen het altijd goed. Probeer een paar druppels Tabasco voor de pittige versie!

Verse zalm is mooi voor de chique versie. Leg wat verse zalm op eerste laagje crème fraîche, volg de stappen, haal de potjes uit de oven en garneer met zalmeitjes.

Et Voilá!  A French Delight!  Bon Apetit!

Eén reactie

  1. Pingback: The Easter Table |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

THE VIEW DESIGN

THINNING OUT THE FINE LINE BETWEEN FASHION AND INTERIOR | BLOG & PORTFOLIO | INTERIOR | FASHION | PHOTOGRAPHY

Simone's Kitchen

Eat real food. Everyday. Mostly plants.

My New Roots

About food, styling and things that make me smile

Droesem

personal corkbin

mint

About food, styling and things that make me smile

Tartelette

About food, styling and things that make me smile

La Tartine Gourmande

About food, styling and things that make me smile

D I E T L I N D W O L F

About food, styling and things that make me smile

Food Bandits

About food, styling and things that make me smile

ice cream magazine

................... for lovers of ice cream. Your free on line magazine for sweet frozen treats. Recipes, inspiration, artisanal ideas for your delectation.

The Red Bistro

About food, styling and things that make me smile

The Year In Food

About food, styling and things that make me smile

felicita sala illustration

About food, styling and things that make me smile

About food, styling and things that make me smile

We Love by Petrol and Porcelain

About food, styling and things that make me smile

My Paradissi

About food, styling and things that make me smile

simonelov.es

Share food love life

Green Kitchen Stories

The healthy vegetarian recipe blog

Playful Cooking

Just another WordPress.com site

What Katie Ate

About food, styling and things that make me smile

Cannelle et Vanille

About food, styling and things that make me smile

Sprouted Kitchen

About food, styling and things that make me smile

Love and Lemons

About food, styling and things that make me smile

%d bloggers liken dit: