Oeuf Cocotte
Lekker genieten van een frans ontbijtje is perfect voor de relaxte zondagochtend. Serveer met stevig-, desem- of geroosterd brood en dopen maar!
Ik gebruik hiervoor kleine Le Creuset pannetjes, maar een soufflébakje of een mooie lage theekop volstaan prima. Check wel of de kommetjes ovenvast zijn.
What’s in the Basket
2 p.p.
4 verse eieren
4 kleine eetl. crème fraîche
zout en zwarte peper uit de molen
snufje nootmuskaat
2 eetl. gehakte verse kervel
Verwarm de oven voor op 180C.
Meng het zout, de vers gemalen peper en snufje nootmuskaat met de crème fraîche.
Schep 1 kleine eetlepel crème fraîche in ieder potje, gevolgd door de kervel. Breek 2 eitjes boven het potje en voeg een 2e kleine eetlepel crème fraîche toe. Bestrooi met een snufje zout, peper en nootmuskaat.
Vul de braadslede met handwarm water en zet de potjes erin. Water moet tot halverwege de potjes komen.
De baktijd is ongeveer 15 minuten. Sommige mensen houden niet van een lopend ei dus kun je de baktijd verlengen al naar gelang jij het nodig vindt. Mijn potje blijft dus nog 3 extra minuutjes in de oven en dan….. is het genieten!
Je kunt lekker variëren met de ingrediënten en voeg er 1 van de volgende ingrediënten aan toe:
Gesneden champignons, ham, cherry tomaatjes, ipv crème fraîche kun je een scheutje slagroom gebruiken.
Peterselie, dille, basilicum, bosuitje of een combinatie doen het altijd goed. Probeer een paar druppels Tabasco voor de pittige versie!
Verse zalm is mooi voor de chique versie. Leg wat verse zalm op eerste laagje crème fraîche, volg de stappen, haal de potjes uit de oven en garneer met zalmeitjes.
Et Voilá! A French Delight! Bon Apetit!
Pingback: The Easter Table |