Cooling down

Lemons

Het is zomer en dan wil je wel eens iets anders dan een glas water. Deze limonadesiroop van sappige citroentjes is de ideale dorstlesser. Met dit recept maak je een volle fles siroop die je koel moet bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je de fles goed steriliseert, want alleen zo kun je de siroop lang bewaren. Onderaan de pagina leg ik uit hoe je dat moet doen.

What’s in the Basket

Voor 500ml siroop

10 mooie citroenen, goed gewassen

400 gr lichte bruine basterdsuiker of rietsuiker

350ml water

1 beugelfles 500ml

Rasp de citroenen met een rasp. Gebruik alleen het geel van de citroenschil, want de witte schil is niet lekker. Pers de citroenen en doe dit samen met de citroenrasp in een pan. Voeg er dan de suiker en het water aan toe. Al roerende laat je het geheel langzaam warm worden tot de suiker helemaal is opgenomen, het vuur net tot onder het kookpunt.

lemon syrup

Giet de siroop door een zeef. Giet de warme siroop in de zojuist gesteriliseerde fles en klik de dop erop. Laat een paar uur afkoelen voordat je de fles in de koelkast zet. De siroop blijft in de koelkast zeker 3 weken goed.

Voor limonade gebruik je 1 deel siroop op 3 of 4 delen water. Je moet zelf even kijken wat je lekker vindt. Schudt de fles siroop goed voordat je het gebruikt en natuurlijk zijn de ijsklontjes onmisbaar.

Gebruik je een grote pitcher dan kun je er blaadjes verse munt bij doen en voor de liefhebbers een scheutje Gin. En wat te denken van een klein beetje verse rode peper…….. Dit is echt zomerrrrrr.

Lemon syrup

Flessen steriliseren: Leg de fles geopend in een braadslee. Giet daarin een paar centimeter kokend water en zet dit een half uurtje in de oven op 150C. En klaar!

Eén reactie

  1. Pingback: Citroensiroop – Foodblogswap | Blond met een groen geloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: