Pisang Goreng

Pisang Goreng

Pisang Goreng

Een gerechte waar je mij altijd wakker voor kunt maken. Op een  koude zondagmorgen, na een heerlijke boswandeling of jawel, ook voor ontbijt! Pisang Goreng wordt ook als dessert geserveerd met honing en kokos rasp, maar dat vind ik persoonlijk te zwaar.

Mijn schoonmoeder maakte dit vaak op zondag als verwennerij. Ik keek ietwat vreemd toen er blokjes kaas bij geserveerd werden. Het leek mij echt niet lekker om die combinatie te proeven, maar gezien iedereen enorm zat te smullen moest ik het toch ook maar eens proberen. En …………mmmmmmmm, het is een top combinatie!

What’s in the Basket

2 personen

1 grote bakbanaan, zeer rijp. De banaan is rijp als deze zwart is.

paar el bloem

snufje zout

0,5 tl rietsuiker

water

blokjes oude kaas

Plantaardige olie om in te bakken

1. Schil de bakbanaan en halveer in de lengte. Snij er dan plakjes van.

2. Maak een beslag van de andere ingrediënten. Het is eigenlijk een soort pannenkoeken beslag, ook qua dikte.

3. Voeg de stukjes bakbanaan toe en schep voorzichtig om.

Pisang Goreng 2

4. Verhit een wok of diepe hapjespan en giet er een laagje plantaardige olie in.

5. Leg voorzichtig de bakbanaan met beslag in de olie, ongeveer 4 per bakronde. Ik doe dit met een grote eetlepel. Laat het overtollige beslag eerst van de lepel aflopen voordat je bakbanaan in de olie legt. Zo krijg je een mooi dun laagje deeg om de banaan. Keer de bakbanaan om zodra deze mooi goudbruin is. Als de andere kant ook goudbruin is, haal de bakbanaan uit de pan. Door de suiker kleurt het deeg snel, dus blijf bij de pan. Laat de vers gebakken bakbanaan op keukenpapier uitlekken.

pisang goreng 6

Serveer met de blokjes oude kaas en smullen maar!  Ze zijn op voor je het weet en een leuke tip voor Oudejaars avond! A New Years Eve Delight! ♥

Pisang Goreng 5

Plaats een reactie