Stress-less Christmas
Het is al weer bijna Kerst en kijken we uit naar gezelligheid, lekker eten en relaxen. Nu is dat laatste voor veel mensen nog best een hele opgave. Wat gaan we eten – We zijn met z’n 10-nen! – Hoe ga ik dat organiseren, Oh oh als het maar gaat lukken! – wanneer ga ik die boodschappen doen! Ja, soms kun je alles goed voorbereiden en neem je er fijn de tijd voor, want met een goede voorbereiding is het natuurlijk een feestje om een Kerstdiner te maken en te genieten met alle mensen waar je van ♥. Wat doe je als je geen stress wilt of gewoonweg geen tijd hebt en toch een fantastisch ***kwaliteit diner wilt serveren……..
Dan ga je naar Slagerij Yolanda en Fred de Leeuw op de Utrechtsestraat, waar ambacht en authenticiteit voorop staan en Arno en Monique Veenhof al enige jaren de slagerij runnen. Voor de kerstdagen heeft Slagerij de Leeuw geweldige gerechten voorbereid. Sommigen zijn kant-en-klaar en andere gerechten moeten alleen nog in de oven. Alle gerechten worden geleverd met een duidelijke beschrijving waardoor het gewoonweg niet mis kan gaan. De beschrijving geeft zelfs de tijd aan wanneer je de gerechten uit de koeling moet halen, op welke stand en temperatuur de de oven gezet moet worden, de exacte baktijd, de perfecte temperatuur van het vlees. Ja , ook de thermometer is er verkrijgbaar. Ok, je moet wel nog een mooi bordje opmaken, maar dat verdienen deze mooie gerechten dan ook.
Frans en ik waren één van de gelukkigen die hebben mogen voorproeven en Oh la la wat was dat een feest! Het was helemaal af met de perfect uitgekozen wijnen. Misschien vind je het een beetje decadent, maar wat is daar mis mee? Het was weer een druk jaar en dan mag je best eens flink uit pakken. Ik bedoel, Slagerij Yolanda en Fred de Leeuw ♥
Hoe krijg je de gasten stil ♥ Ganzenlever, morel, Guanaja chocolade 72% en zeezout
Suggestie: Henri Giraud champagne ‘Esprit de Giraud’
Marbré tête de veau: Kalfswang, kalfstong, eendenlever
Wijnsuggestie: Henri Giraud champagne ‘Esprit de Giraud’
Sint Jacobsmossel in de schelp: Coquille Saint-Jacques, Hollandse garnaaltjes, salpicon
Wijnsuggestie: Masciarelli Trebbiano d’Abruzzo 2010
Voorbereiding van een fantastisch gerechtje. Arno heeft ons hier jaren geleden kennis mee laten maken en nu in een nog simpeler versie. Maar 4 ingrediënten!
Witte truffel – tuber magnatum pico, de meest geurende truffel
Pasta van Cipriani (prachtig dun en super van smaak), maak een mooi nestje in het midden van het bord
Rasp er verse Parmezaanse kaas over
Splits een vers ei en leg alleen de eierdooier op het pasta nestje. Leg een nacht van-te-voren de truffel bij de verse eieren. De volgende dag zijn het truffel eieren!
rasp de verse witte truffel, niets meer aan doen, geen peper of zout.
Dan ontstaat een goddelijk gerecht ♥♥♥
Wijnsuggestie: Masciarelli Trebbiano d’Abruzzo 2010
Bavette van Wagyu en koolrolletje met een mix van paddestoelen
Wijnsuggestie: Cape Chamonix ‘Troika’ 2011
Je begrijpt het. Naast het fijne gezelschap van Arno en Monique hebben we heerlijk gesmuld. Het water loopt mij nog in de mond…..
Deze gerechten zijn slechts een kleine greep uit de kerstbrochure van Slagerij de Leeuw. Mocht je slecht kunnen kiezen dan zal het team van Slagerij de Leeuw een gepast advies geven. Op de website kun je de kerstbrochure bekijken en meteen bestellen. De site is overzichtelijk, eenvoudig en interactief.
http://www.slagerijdeleeuw.nl/kerst-bij-slagerij-de-leeuw
https://www.facebook.com/slagerijdeleeuw
Fijne Feestdagen en geniet van deze Stress-less Christmas ♥♥♥♥♥