Gegrilde sla
Ik kijk enorm uit naar de lente en dus ook weer naar een heerlijke frisgroene salade van knapperige sappige groene blaadjes. Maar op een koude druilerige dag heb ik daar meestal niet zo’n zin in, of is daar wat op te verzinnen….Jawel, en dat doe je met Romaine sla of Baby Gem. Deze sla kun je grillen en geeft een heerlijk verassende zoete smaak. Ik geef je 2 dressings die ook afzonderlijk heerlijk zijn met deze sla.
Mosterd dressing: lekker
Balsamico dressing: ook lekker
Duo dressing: Dubbel zo lekker!!
Maak het jezelf makkelijk. Maak een voorraad van deze dressing en bewaar ze in de koelkast.
What’s in the Basket
2 personen
2 baby gems of 1 Romaine sla, gewassen en gehalveerd in de lengte
olijfolie om in te bakken
2 el parmezaanse kaas vlokken
Dressing 1:
2 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
half teentje knoflook, geperst
1 el citroensap
1 el water
heel klein snufje zout
zwarte peper uit de molen naar smaak
Dressing 2:
150ml mooie Balsamico azijn
1,5 el honing
1. Mosterd dressing :
Roer alle ingrediënten door elkaar tot een gladde dunne dressing.
2. Balsamico dressing:
Doe de balsamico azijn en honing in een pannetje en breng aan de kook, zet op laag vuur en laat inkoken tot de massa een beetje stroperig wordt. Roer af en toe door de saus tijdens het inkoken.
3. Was de sla, en snij in de lengte door. Laat de sla goed uitlekken. Smeer de binnen kant in met olijfolie en bestrooi met beetje zout en peper.
4. Verwarm een grill pan en leg de sla met met olijfolie besmeerde kant in de pan en bak de sla lekker bruin. Keer dan voorzichtig om en bak de andere kant ook aan, maar iets minder bruin. Zo blijft de sla lekker knapperig.
5. Leg de sla op een bord en lepel de mosterd dressing royaal over de sla. Druppel dan de balsamico dressing eroverheen. Maak af met de parmezaan vlokken.
A duo Delight!♥
Het blijkt een lastige klus om een mooie smakelijke foto te maken, maar laat je verassen door de verschillende smaken van zoet en pittig. De smaak van dit gerecht is echt een verrassing.
Pingback: IJsjes van Griekse Yoghurt en Aardbeien |