IJsjes van Griekse Yoghurt en Aardbeien
Perfect voor zo’n prachtige dag als vandaag en voor de rest van de zomer! Yoghurt ijs met de zoetste aardbeitjes die je maar kunt vinden, bijna geen suiker dus kun je er gerust zonder schuldgevoel lekker van genieten…als je maar genoeg ijsvormpjes hebt.
Wil je de ijsjes iets meer pit geven maak dan versie 2, met verse basilicum en balsamico crèma. Deze combinatie wordt ook vaak in een dessert gemaakt en ook in ijsvorm heerlijk!
Je kunt ook gewone yoghurt gebruiken, maar de Griekse yoghurt is echt de beste door de romige smaak en die wil je niet missen.
A Natural Summer Delight!♥
What’s in the Basket
170 gr Griekse yoghurt 0% vet
250 gr zoete aardbeien
1 tl vanille essence
Suiker water: 1 el poedersuiker en 3 el water of andere zoetstof
Versie 2:
5 blaadjes basilicum
Paar druppeltjes zoete balsamico, zie https://basketdelights.nl/2015/03/29/gegrilde-romaine-sla/ of balsamico crèma.
IJsvormpjes en houten ijsstokjes
1. Doe de aardbeien in de blender en pulseer tot een puree.
2. Meng het suikerwater en de vanille essence door de Griekse yoghurt.
3. Vul de vormpjes: 1 el aardbeienpuree, 1 el yoghurt, 1 el aardbeienpuree, 1 el yoghurt.
4. Zet de vormpjes in de vriezer en na 30 minuten steek je de houten stokjes erin.
5. Laat minimaal 4 uur in de vriezer. De ijsjes haal je uit de vormpjes door ze even in warm water te dompelen.
versie 2:
Stap 1 en 2 als boven beschreven.
Halveer de aardbeienpuree en zet een deel apart. Voeg dan de basilicum toe en pulseer nog een paar keer.
Vul de vormpjes: 1 el aardbeienpuree, 1 el yoghurt, 2 druppels balsamico crèma, 1 el aardbeienpuree, 1 el yoghurt, 2 druppels balsamico crèma.
Yum yum yum, net even anders. A New Natural Summer Delight!♥