Soms kom je zo’n recept tegen waarvan je steeds weer denkt “Ja, die ga ik snel maken” en dan komt het er steeds niet van. Tot vandaag! Het originele recept is met bruine rijst, maar ik heb het gemaakt met Bulgur. Een leftover van de vorige dag, dus waarom niet gewoon proberen!
What’s in the Basket
2-3 personen
400gr gekookte bulgur, bij voorkeur 1 of 2 dagen oud
1 rijpe avocado
2 tl vers citroensap
2 el gehakte koriander
10 halve walnoten, gehakt
mespuntje djinten (komijn)
1 klein teentje knoflook, fijn gehakt
scheutje olijfolie
zout en verse zwarte peper, naar smaak
1. Halveer de avocado en prak helemaal fijn. Voeg citroensap, peper, zout, djinten, knoflook en walnoten toe en roer goed om. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en roer nogmaals.
2. Verwarm de bulgur in de magnetron en voeg toe aan het avocado mengsel. Voeg, indien nodig nog een scheutje olijfolie toe en roer om. Proef eerst en breng evt op smaak met zout en peper. En klaar voor je het weet! Serveer direct.
De smaak is fantastisch! Heerlijk romig en nootachtig, mmmm het is zoals ik al verwachtte…A super fast Delight!♥