Banana Ginger Cake

banana ginger cake, Basket Delights

Deze bananen gember cake heeft maar een paar simpele ingrediënten en is heel makkelijk te maken. Ik kan er eigenlijk niet zoveel over vertellen, behalve dat het een heerlijke traktatie is bij de thee of als dessert met een kloddertje slagroom….A very simple Delight!♥

banana cake ingredients

What’s in the Basket

125 gr ongezouten boter, op kamer temperatuur

90 gr bruine basterd suiker

90 gr witte basterd suiker

1 vanille stokje

2 eieren

350 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

0,5 tl baking soda

snufje zout

50ml volle melk

4 zeer rijpe bananen

1 flinke tl verse gember, geraspt

beetje olijfolie, cake bakblik bakpapier

1. Verwarm de oven voor op 180C.

2. Doe de zachte boter, de bruine en witte basterd suiker in een mengkom. Klop tot een mooie smeuïge massa. Voeg de vanillezaadjes toe en meng door de massa. Voeg dan 1 voor 1 de eieren en het zout toe en klop tot de kleur lichter wordt.

3. Prak de bananen samen met de melk en de geraspte gember. Voeg toe aan het mengsel en roer goed door elkaar.

4. Zeef de zelfrijzend bakmeel en baking soda. Voeg toe aan de massa en meng maar.

unbaked banana ginger cake 2 whole bake banana ginger cake

5. Wrijf het bakblik heel licht in met wat olijfolie en bedek de binnenkant van het bakblik met bakpapier. Giet het deeg erin en zet ongeveer 60 minuten in de oven. Na 45 minuten moet je even kijken hoe het gaat en bepalen hoe gaar de cake is. Doe dat met een dun scherp mes of metalen pin. Prik helemaal door de cake en als de pin er schoon uitkomt is de cake klaar. Mijn cake was klaar na 55 minuten.

close banana ginger cake

De cake is heerlijk los van structuur. Je kunt er natuurlijk ook noten en/of rozijnen/cranberries door heen mengen, maar deze simpele uitvoering mag er zijn. Ik ben vandaag begonnen met een lekker kopje koffie en een plak van deze Banana Ginger Cake…. oepsss!

banana ginger cake finish

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: