Crème Brûlée Cheesecake Squares

creme brulee bar 2

Crème Brûlée Cheescake Squares

Er zijn van die gerechten die alle anderen op de kaart doen verdwijnen en ik altijd wil proberen. Zo is dat ook met de crème brûlée, want die aantrekkingskracht is te groot om te negeren. Maar hoe kun je veel mensen tegelijk op een makkelijke manier van deze smaak laten genieten? Je maakt er gewoon een soort reep of vierkantje van met harde bodem en iets andere samenstelling van de vulling! Deze lekkernij kun je dan makkelijk serveren en je gasten kunnen zo uit het handje van een crème brûlee genieten. Tja, het is een caloriebommetje, maar als je kleine vierkantjes maakt is het echt niet zo erg. Weet wel dat ze verslavend zijn. An Addictive Delight! ♥

What’s in the Basket

Kleine gasbrander, vierkante lage bakschaal, bakpapier

Voor de bodem:

300 gr digestive biscuit

150-200 gr ongezouten boter*

 

Vulling:

250 gr cream cheese

75 gr crème fraîche

125 gr rietsuiker en wat extra voor de topping

2 grote eieren

1 eierdooier

1 vanille stokje, geschraapt

0,5 tl zeezout

Voor de extra mooie garnering heb ik eetbare Salvia bloemetjes gebruikt, optioneel.

Creme brulee ingredients

1. Verwarm de oven voor op C150. Bedek de bakschaal met ruim bakpapier zodat het papier er overheen valt.

digestive crumble

2. Verkruimel de digestive biscuits heel fijn in een food processor. (of doe de koekjes in een plastic zakje bedekt met een theedoek en sla met een deegroller tot fijne kruimels). Smelt de boter langzaam en giet 3/4 van de boter over de biscuits kruimels. Roer alles goed om tot een wat vaster geheel ontstaat. Soms heb je iets meer boter nodig, maar dat merk je vanzelf.

3. Leg het mengsel op het bakpapier en veeg met de bolle kant van een lepel het mensgel uit tot in de hoeken en er een glad goed verdeelde koek laag ontstaat.

4. Roer de cream cheese met de crème fraîche los en voeg suiker, vanille, eieren, eierdooier en zeezout toe. Mixen tot je een mooie zachte gladde emulsie krijgt.

5. Giet de (dunne) vulling over de biscuitlaag en bak tot dat de vulling wat stevig is, maar nog wel een beetje beweegt als je de plaat schud. Ongeveer 45 minuten. Laat de crème brûlée afkoelen op een pannenrek waardoor deze kan opstijven. Als de cheesecake afgekoeld is zet je deze minimaal 1,5 uur in de koelkast.

Creme brulee

6. Na 2 uur kun je met behulp van het bakpapier de cheese cake uit het bakblik tillen en snij je mooie kleine vierkanten. Bestrooi de bovenkant met wat rietsuiker en brand de suiker aan tot er een caramel laagje ontstaat. Pas op dat de suiker niet zwart wordt, want dan is de smaak erg bitter en kun je je taartje weggooien. Dat is dus wel een serieus aandachtspunt. Garneer met mooie eetbare bloemen, bijv. salvia.

7. Voilá, zo heb je ineens een hemels lekkernij voor bij de thee, koffie, of als dessert. Geniet ervan, het zal je niet teleurstellen. Maar misschien kan ik je beter waarschuwen voor verslavingsgevaar. Ze zijn echt gevaarlijk lekker.

creme brulee bar 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: