Sunny Morning Egg

Sunny Morning

Sunny Morning Egg

Een leuk gerecht voor het weekend ontbijt of een brunch. Eigenlijk niet meer dan een omelet met slechts een paar ingrediënten en een leuke presentatie.

Je hebt een rvs kookring nodig om deze omelet taartjes te maken.

What’s in the Basket

per persoon:

1 kookring

2 verse eieren

1 scheutje melk of room

zout en zwarte peper uit de molen

1 mespuntje paprikapoeder

1 eetl. Geraspte parmezaanse kaas en beetje om erover te strooien

1/4 avocado

Er zijn 2 manieren om dit te maken. In de oven of op het gasfornuis. Verwarm de oven voor op 180C als je voor de 1e optie kiest.

1. Klop de eieren luchtig met zout, peper, paprikapoeder en voeg de melk/room als laatste toe. Klop even goed door.

2. Beboter een bakblik/koekepan en binnenkant van de kookring. Plaats de ringen in het bakblik/koekepan en vul de kookringen met het ei-mengsel. Bak de eieren 15 minuten op het gasfornuis of  in de oven. Zet een schotel op de ring indien je het gasfornuis gebruikt. Gebruik je de oven dan is dat niet nodig.

eitje  

Gasfornuis                                Oven

3. Snijd de rijpe avocado in blokjes. Haal de omelettaartjes uit de kookring en leg de blokjes avocado erop. Nog wat peper uit de molen en als laatste de parmezaanse kaas.

4. Serveer met vers brood.

Variatie Crispy Bacon

Variatie crispy bacon

Met geraspte oude kaas.  Bak een paar plakjes bacon tot ze lekker knapperig zijn. Dep ze droog voor je ze op het taartje legt.

Zo zijn er vele variaties mogelijk, maar hou het simpel. Less is more!

ENGLIH VERSION

Sunny Morning Egg

It’s actually not more than an omelette with just a few ingredients and a lovely presentation.

To make this omelette ‘pie’ you need a stainless steel cooking ring.

What’s in the Basket

per person:

1 cooking ring

2 fresh eggs

1 dash of milk or cream, whatever you prefer

salt & pepper

pinch of paprika powder

1 tblspoon grated parmesan cheese and a pinch to finish the omelette

a quarter avocado, sliced

You can make this recipe in the oven and on the stove as well. Preheat the oven to 180C in case you choose option 1.

1. Beat the eggs with salt, pepper, paprika powder and finally add the milk/cream. Beat and mix well.

2. Grease the baking pan and inside of the cooking ring. Place de ring into the baking pan and fill it with the egg mixture. Bake for 15 minutes. Put a small plate on top of the cooking ring when you cook on the stove. This is not necessary in case you use the oven.

3.Cut the avocado into cubes en take the omelette out of the oven. Place the avocado cubes on top of the omelette. Finish with some fresh pepper and grated Parmesan cheese.

4. Serve with toast or warm bread. A weekend Delight ♥

Crispy Bacon variation

With grated Dutch old cheese and cripsy dry bacon. Use your imagination and keep it simple. Less is more!

  1. Pingback: The Easter Table |

  2. Pingback: Liebster Award |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: