Winter Punch

winter cocktail

Winter Punch

Deze heerlijke cocktail is een goed begin voor Oudejaarsavond of Nieuwjaarsborrel. Deze cocktail smaakt minder sterk dan je zou vermoeden. Serveer de cocktail in kleine glazen, met een takje rozemarijn en een eetbare bloem. Je gasten zullen er van genieten en willen zeker nog een glas, dus maak in ieder geval genoeg. Een echte Winter Delight! ♥ Proost!

What’s in the Basket

per cocktail

100ml Mandarijnen sap

sap van kleine citroen, ongeveer 5 stuks, naar smaak

15ml Triple sec

45ml Vodka

takjes rozemarijn

Citroen zest

suiker

3 ijsblokjes

eetbare bloemetje

Roer stokje

Mooi glas*

Rasp de citroenschil op een bord. Doe flink suiker op een ander bordje en meng de citroen zest door de suiker.

Maak de rand van een leuk of mooi glas nat met wat sap en druk het glas in het suiker/zest mengsel. Leg een paar ijsklontjes in het glas.

Doe de mandarijnen sap, Triple sec, Vodka, citroensap in een cocktailshaker en doe de-shake. Niet een beetje, maar lekker veel. Schenk de inhoud over de ijsklontjes en garneer met een klein takje rozemarijn en eetbaar bloemetje.

* Niet iedereen heeft mooie cocktailglazen en ze zijn best prijzig. Een mooie oplossing is om af en toe kleine yoghurtpotjes te bewaren. Na een tijdje heb je een flinke collectie. Deze potjes kun je vaker gebruiken als vaasje, waxine houder, voor dessert of zoals nu als cocktailglas. Een Budget Delight! ♥

A Happy & Loving 2014 ♥

Eén reactie

  1. Pingback: Vijf fantastische foodblogs om te volgen… en van te houden! | lieziepeasy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: