Winter Punch
Deze heerlijke cocktail is een goed begin voor Oudejaarsavond of Nieuwjaarsborrel. Deze cocktail smaakt minder sterk dan je zou vermoeden. Serveer de cocktail in kleine glazen, met een takje rozemarijn en een eetbare bloem. Je gasten zullen er van genieten en willen zeker nog een glas, dus maak in ieder geval genoeg. Een echte Winter Delight! ♥ Proost!
What’s in the Basket
per cocktail
100ml Mandarijnen sap
sap van kleine citroen, ongeveer 5 stuks, naar smaak
15ml Triple sec
45ml Vodka
takjes rozemarijn
Citroen zest
suiker
3 ijsblokjes
eetbare bloemetje
Roer stokje
Mooi glas*
Rasp de citroenschil op een bord. Doe flink suiker op een ander bordje en meng de citroen zest door de suiker.
Maak de rand van een leuk of mooi glas nat met wat sap en druk het glas in het suiker/zest mengsel. Leg een paar ijsklontjes in het glas.
Doe de mandarijnen sap, Triple sec, Vodka, citroensap in een cocktailshaker en doe de-shake. Niet een beetje, maar lekker veel. Schenk de inhoud over de ijsklontjes en garneer met een klein takje rozemarijn en eetbaar bloemetje.
* Niet iedereen heeft mooie cocktailglazen en ze zijn best prijzig. Een mooie oplossing is om af en toe kleine yoghurtpotjes te bewaren. Na een tijdje heb je een flinke collectie. Deze potjes kun je vaker gebruiken als vaasje, waxine houder, voor dessert of zoals nu als cocktailglas. Een Budget Delight! ♥
A Happy & Loving 2014 ♥
Pingback: Vijf fantastische foodblogs om te volgen… en van te houden! | lieziepeasy